• divendres 31 de març del 2023

LIFE Wat'SaveReuse impulsa unes Jornades de bones pràctiques de gestió sostenible de l'aigua a municipis turístics

img

L'acte se celebra dimecres a la seu de la Felib i es podrà seguir telemàticament

PALMA, 11 Set.

El projecte LIFE Wat'SaveReuse impulsa Jornades de bones pràctiques de gestió sostenible de l'aigua en municipis turístics, com les que es realitzaran dimecres a la seu de la Federació d'Entitats Locals de Balears (Felib ) i que es podran seguir telemàticament.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest diumenge en nota de premsa, l'Agència Balear de l'Aigua (Abaqua), l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears (Aetib ) i el Clúster Químic de Balears (CliqIB) han organitzat, dimecres que ve, unes jornades per promoure la utilització responsable de l'aigua i la reutilització en entorns turístics. Es tracta d'un dels actes promoguts pel projecte Wat'SaveReuse cofinançat pel programa LIFE de la Unió Europea.

L'objectiu d'aquestes jornades és crear una trobada d'intercanvi de bones pràctiques de gestió sostenible aigua. Així, hi participaran el secretari general d'Abaqua, Juan Calvo, i representants de l'Aetib i el CliqIB per explicar en què consisteix el projecte.

Per la seva banda, els regidors de Medi Ambient d'Eivissa i Santa Eulària, Jordi Salewski i Mònica Madrid exposaran el Pla de Gestió Sostenible de l'Aigua i l'Ordenança d'Ús Sostenible de l'Aigua dels seus municipis respectius, i el conseller de Medi Ambient del Consell de Formentera, Antoni Tur, parlarà de la digitalització de la xarxa municipal de subministrament d'aigua.

La segona part del matí estarà adreçada al Projecte de reutilització de Calvià, explicat pel gerent de Calvià 2000, Javier González; l´experiència de reutilització d´aigües regenerades a Sant Lluís, de part de l´alcaldessa, Carol Marquès; i el regidor de Medi Ambient d'Alcúdia presentarà les experiències en estalvi i reutilització del municipi.

Les jornades estan adreçades a representants polítics, tècnics dels ajuntaments, empreses relacionades amb el sector de l'aigua i altres administracions interessades.

El projecte Wat'SaveReuse, impulsat per l'Euroregió, es va iniciar el 2020 per sensibilitzar el sector turístic sobre l'estalvi d'aigua i pal·liar-ne l'escassetat. Des d'aleshores, s'ha engegat una campanya de divulgació, s'han fet reunions amb el sector turístic i tallers participatius en la línia de sumar implicats en l'estalvi d'un recurs limitat.

XOX

Notícies més vistes Avui