Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'IPC se situa al 3,6% a les Balears el mes d'abril, amb un augment del preu dels aliments del 5,5%. L'IPC augmenta al 3,6% a les Balears el mes d'abril, amb els aliments un 5,5% més cars.

L'IPC se situa al 3,6% a les Balears el mes d'abril, amb un augment del preu dels aliments del 5,5%.

L'IPC augmenta al 3,6% a les Balears el mes d'abril, amb els aliments un 5,5% més cars.

PALMA, 14 de maig.

L'Índex de Preus de Consum (IPC) va augmentar fins al 3,6% a les Illes Balears al mes d'abril en taxa interanual, quatre dècimes per sobre de la taxa interanual del mes anterior, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

En termes mensuals, la inflació a les Illes Balears va augmentar un 1%, mentre que en el que va d'any la pujada arriba al 2,2%.

On més van pujar els preus a les Illes Balears respecte al mateix mes de l'any anterior va ser en aliments i begudes no alcohòliques, un 5,5% més que a l'abril de 2023 (+0,9 punts respecte a la taxa interanual anotada el mes anterior); oci i cultura, un 4,8% més (+1,8 punts); vivenda, aigua, electricitat, gas i altres combustibles, un 4,5% més (+1,6 punts) i restaurants i hotels, un 4,2% més (-0,7 punts).

Al costat contrari, on més van caure en taxa interanual els preus va ser en roba i calçat, un -4,8% (-1,4 punts respecte a la taxa del mes precedent), l'única categoria en la qual es van reduir.

A nivell nacional, l'IPC va augmentar un 0,7% al mes d'abril en relació al mes anterior i va elevar 0,1 punts la seva taxa interanual, fins al 3,3%.

Les Illes Balears presenten la segona taxa més elevada de l'IPC darrere de Galícia (3,7%). Al costat contrari es van situar Navarra (2,9%) i La Rioja (3,2%). Les Illes Balears, Castella - La Manxa i Euskadi van ser les comunitats on més van créixer els preus en taxa interanual, mentre que Navarra i Extremadura on menys.