• dimecres 29 de març del 2023

Llibertat sota fiança per al detingut per un fals avís de bomba en un avió de Londres a Menorca

img

PALMA, 5 Jul.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 2 de Maó en funcions de guàrdia ha decretat la llibertat provisional sota fiança de 10.000 euros per al noi detingut per un fals avís de bomba en un avió de Londres a Menorca.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJIB), la jutgessa li ha retirat el passaport, li ha prohibit sortir del territori espanyol i li ha imposat persones periòdiques. En concret, la Guàrdia Civil va detenir aquest diumenge un noi, de 18 anys i nacionalitat britànica, per alertar a través de les xarxes socials d'una falsa amenaça de bomba a l'avió.

La Torre de Control va avisar de l?amenaça a la Guàrdia Civil quan el vol s?estava aproximant al?aeroport de l?illa. D'aquesta manera, l'avió va agafar terra amb l'autorització oportuna, encara que la nau va estacionar en una zona de la plataforma allunyada de la terminal i dels altres avions.

Per part de la Guàrdia Civil es va posar en marxa un operatiu compost per especialistes en desactivació d'explosius, guies de gossos, efectius de Fiscal i Fronteres i Seguretat Ciutadana, que van establir un perímetre al voltant de l'avió.

Els passatgers van anar baixant i es va aplicar el protocol establert, fins i tot que es va poder comprovar que l'amenaça no era real i es va identificar l'autor de l'alerta a la xarxa social, que va ser traslladat a les dependències oficials amb cinc acompanyants, en qualitat de testimonis.

Notícies més vistes Avui