Notícies Balears.

Notícies Balears.

Llicitem l'ampliació dels torrents de Sant Llorenç i les obres podrien començar el 2027. S'adjudiquen l'ampliació dels torrents de Sant Llorenç i les obres podrien començar el 2027.

Llicitem l'ampliació dels torrents de Sant Llorenç i les obres podrien començar el 2027.

S'adjudiquen l'ampliació dels torrents de Sant Llorenç i les obres podrien començar el 2027.

PALMA, 13 de Març.

El Govern ha anunciat aquest dimecres la licitació de les obres de millora dels torrents de Sant Llorenç, les quals podrien començar l'any 2027, i que tenen com a objectiu minimitzar el risc d'inundacions a l'àrea urbana del municipi ampliant els torrents de Ses Planes i Sant Blanquera i construint embassaments de laminació per controlar el flux d'aigua.

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha anunciat la licitació durant una visita al municipi que va ser tràgicament afectat per una riuada el 2018. Acompanyada pel director general de Recursos Hídrics, Joan Calafat, i l'alcalde de Sant Llorenç, Jaume Soler, la líder de l'Executiu ha donat a conèixer les estratègies per abordar aquesta problemàtica.

Amb un pressupost inicial destinat a la planificació i disseny del projecte de 762.000 euros i una inversió total estimada de 40 milions d'euros, aquestes obres representen un pas significatiu cap a la millora de la seguretat de Sant Llorenç davant futures adversitats climàtiques.

"L'obligació de les administracions és fer tot el que estigui a les nostres mans per evitar que això torni a succeir i minimitzar els riscos davant un nou succés d'aquestes característiques", ha assenyalat Prohens, que ha lamentat que "resulta difícil entendre que en cinc anys no hagi estat possible començar les obres d'aquest projecte".

Entre les mesures a implementar es troben l'ampliació dels torrents per millorar la capacitat de maneig d'aigües pluvials i la creació d'embassaments de laminació, dissenyats per controlar i regular el flux d'aigua durant episodis de pluges intenses. A més, també es preveu la millora i ampliació de les infraestructures existents per assegurar un flux continu i segur de l'aigua.

Prohens ha reiterat el compromís del Govern amb la seguretat dels ciutadans i la gestió proactiva dels riscos naturals. "Amb aquest projecte fem una inversió important en la prevenció perquè mai més hi hagi una riuada a Sant Llorenç", ha destacat.

Des del Govern han recordat que s'han assignat 5,2 milions d'euros per accions encaminades a la conservació i millora dels torrents en aquest 2024. A més, s'ha sumat un milió d'euros procedent de l'Impost de Turisme Sostenible (ITS) a un pla de xoc dissenyat per reforçar aquestes mesures preventives.

Les actuacions abasten la neteja i conservació de les ribes, així com l'estabilització dels murs i altres mesures crítiques per la seguretat i el maneig responsable de l'entorn natural.