Llorenç Córdoba dóna per tancada la crisi i assumeix el compliment del pacte d'investidura per part del Govern.

Llorenç Córdoba dóna per tancada la crisi i assumeix el compliment del pacte d'investidura per part del Govern.

FORMENTERA, 2 Des.

El president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha donat aquest dissabte per tancada la crisi d'aquests últims dies, donant per fet el compliment del pacte d'investidura per part de Govern.

En un comunicat, des del Consell Insular han explicat que Córdoba va anar a Palma (Mallorca) a reclamar la solució del problema de l'actual deslinde de costes, assegurant aquest dissabte que manté el seu suport parlamentari al Govern i garantint que complirà la seva paraula plasmada en l'acord d'investidura subscrit amb el PP, cosa que en cap moment s'ha qüestionat.

"Crec que s'ha dramatitzat en excés i s'han tret de context les meves paraules, ja que en cap moment s'ha plantejat retirar el suport a la presidenta del Govern, Marga Prohens, sinó que s'ha vinculat al caràcter d''incondicional' a una sèrie de mesures necessàries per a Formentera", ha afirmat Córdoba.

"Sóc una persona lleial, però no puc deixar de banda les meves responsabilitats com a president del Consell de Formentera. La meva tasca és ser reivindicatiu i aconseguir pal·liar els efectes de la triple insularitat que pateix la nostra illa i la històrica manca d'infraestructures i serveis que pateixem", ha continuat.

El president del Consell de Formentera ha assegurat que volia traslladar les seves reivindicacions directament a la presidenta del Govern, Marga Prohens, en una reunió acordada, però aquesta no va acudir.

Així, Córdoba es va veure obligat a emetre un comunicat per posar de manifest que Formentera no pot ser relegada i ha de tenir línia directa amb l'Executiu balear.

"Estem parlant que és imperatiu solucionar uns problemes enquistats de fa ja molts anys", ha reiterat, recordant que aquests problemes són solucionar el cost de la triple insularitat que pateixen els habitants de Formentera, creant la taula de negociació acordada entre Govern i Consell.

Com a línia vermella advertida, compresa i acceptada pel Govern, s'inclou solucionar "d'una vegada per totes" el problema del deslinde de costes que pateixen els afectats de Formentera.

"Moltes altres millores vénen condicionades, com vaig expressar en el meu discurs d'investidura al Parlament, amb una mesura totalment necessària i obligatòria de la creació d'habitatge públic per fer efectius els compromisos a nivell de sanitat, educació i seguretat. Sense aquest compromís de millora és totalment inviable pensar en millorar els problemes principals de Formentera", ha dit.

"Com els habitants de Formentera i els polítics poden observar, parlo de problemes que l'illa està patint durant dècades. I el que aquest diputat del Parlament no permetrà són les promeses buides realitzades pels últims governs. És el moment de fer efectius els compromisos sense esperar a l'últim any de legislatura", ha manifestat també.

El president del Consell de Formentera ha insistit que les seves paraules "s'han tret de context" i que "ser reivindicatiu no implica ser deslleial".

"A partir d'ara mantindré una comunicació més fluïda amb l'equip de govern com a diputat d'aquesta illa perquè políticament ens complementem millor", ha explicat.

Pel que fa a l'Executiu insular, Córdoba ha fet una crida a la unitat i ha afirmat "que Formentera mereix un govern estable". "El maig vam aconseguir una victòria històrica i no podem defraudar aquells ciutadans que van exigir un canvi de rumb en la gestió de la seva administració més propera", ha afegit.

"Compromís i el PP van saber apostar per la unitat i presentar un candidat independent, aconseguint aglutinar la confiança d'una majoria social a la qual ara ens devem. No és moment d'experimentar, sinó de reforçar la nostra institució i deixar de banda qüestions d'aritmètica política per centrar-nos en la gestió del Consell", ha enfatitzat.

En aquest sentit, Córdoba ha reiterat el seu "suport i confiança" als seus consellers insulars i ha destacat que és un equip amb diferents sensibilitats polítiques però amb el mateix objectiu comú.

Finalment, el president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, ha aprofitat per demanar disculpes si a algú li ha molestada la seva actitud.

.

Tags

Categoría

Illes Balears