Notícies Balears.

Notícies Balears.

Llucmajor aprova una auditoria externa per la gestió de Bonet. Llucmajor approves an external audit for Bonet's management.

Llucmajor aprova una auditoria externa per la gestió de Bonet.
Llucmajor approves an external audit for Bonet's management.

PALMA, 29 de febrer.

L'Ajuntament de Llucmajor ha aprovat per unanimitat encarregar una auditoria externa a les àrees i factures que van ser gestionades per Pilar Bonet en el consistori entre 2019 i 2023.

L'auditoria s'ha promogut després de transcendir una denúncia contra l'exconsellera insular per un presumpte desfalco de 2,7 milions d'euros en la seva feina en el sector privat.

"Els veïns de Llucmajor, s'Arenal, les Urbanitzacions i Foravila mereixen que hi hagi transparència amb les comptes municipals i les gestions que va fer l'exconsellera en la seva etapa com a regidora en aquest Ajuntament. La nostra tasca ara, com a regidors a l'oposició, és vetllar que efectivament es faci una auditoria externa en condicions", ha declarat el portaveu de Llibertat Llucmajor, Alexandro Gaffar.

Per la seva banda, el portaveu del PSOE a l'Ajuntament de Llucmajor, Jaume Oliver, ha assegurat que el 2023 "una de cada tres factures" es van pagar "de forma irregular" a l'Ajuntament. "Més de 7,5 milions d'euros en més de 3.000 factures han estat pagades sense contracte o contracte verbal, totes elles amb omissió de comissió interventora, és a dir, sense un control", ha sostingut.

Així mateix, el portaveu adjunt del PSIB al Consell, Javier de Juan, ha reclamat al president del Consell, Llorenç Galmés, que també aprovi una auditoria externa a l'institució insular, acusant-lo d'"opacitat".