Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'OCB portarà als tribunals el pla pilot d'elecció de llengua per tal que no s'apliqui el proper curs. L'OCB portarà als tribunals el pla pilot d'elecció de llengua perquè no s'apliqui el proper curs.

L'OCB portarà als tribunals el pla pilot d'elecció de llengua per tal que no s'apliqui el proper curs.

L'OCB portarà als tribunals el pla pilot d'elecció de llengua perquè no s'apliqui el proper curs.

PALMA, 26 Març.

La Obra Cultural Balear (OCB) ha anunciat aquest dimarts que emprendrà accions legals per evitar l'aplicació del pla pilot d'elecció de llengua a Primària a les Illes durant el proper curs perquè, al seu parer, "no s'ajusta al marc legal, ja que pretén separar els alumnes per raó de llengua".

L'entitat ha indicat que el 'Pla Vera' --com han denominat aquest pla pilot-- "va en contra del model lingüístic" que ha estat vigent durant els últims 25 anys a la comunitat, que s'ha demostrat que és "un factor d'èxit del sistema educatiu", i "vulnera el Decret de Mínims, en relació a les matèries que s'han d'impartir en llengua catalana".

El president de la OCB, Antoni Llabrés, ha demanat al Govern que es replantegi la posada en marxa d'aquest pla de "segregació lingüística" perquè és rebutjat per "tota la comunitat educativa i tots els partits de l'oposició política".

A més, ha assenyalat que és un pla que "no segueix cap criteri pedagògic, no té caràcter normatiu per la forma com ha estat tramitat, va contra l'autonomia dels centres educatius i es tracta d'una proposta enganyosa que, disfressada de recursos humans i econòmics, intenta captar l'adhesió voluntària de les escoles i instituts", pel que, des del seu punt de vista, és una proposta que "privilegia els centres que s'hi adhereixin al vulnerar els principis d'igualtat i equitat del sistema educatiu".

Per aquests motius, la OCB ha sol·licitat la rectificació del Govern perquè, "únicament, respon a la necessitat de satisfer les obsessions del seu soci d'extrema dreta i la seva obsessió per deixar una presència residual a la llengua pròpia de Balears a l'escola".

Finalment, ha alertat que l'aplicació del pla faria "impossible" l'objectiu que els alumnes acabin la seva etapa formativa amb domini de les dues llengües oficials, ja que l'escola és "l'únic element corrector que pot garantir-ho, donada la situació de desavantatge en l'ús social del català".