L'oposició avalarà el nomenament d'Albert Salas si no canvia el model lingüístic d'IB3.

L'oposició avalarà el nomenament d'Albert Salas si no canvia el model lingüístic d'IB3.

Vox manté el seu suport a Salas i desvincula el seu nomenament d'una pregunta parlamentària sobre el castellà a l'entitat.

PALMA, 4 d'octubre.

Els portaveus de PSIB i MÉS per Mallorca, Iago Negueruela i Lluís Apesteguia, respectivament, han assegurat aquest dimecres que els seus grups donaran suport a la proposta del PP perquè Albert Salas sigui el nou director general de l'IB3 amb la condició, entre altres qüestions, que no canviï el model lingüístic de l'entitat.

Els dos diputats s'han referit a aquesta qüestió en la roda de premsa posterior a la Junta de Portaveus coincidint, igualment, en donar suport a Salas a canvi del compromís amb la internalització de la plantilla i les millores laborals i el manteniment de la independència.

Està previst, segons han indicat, que Salas transmeti als mateixos grups parlamentaris quin és el seu projecte de model en una ronda de contactes abans de la votació, que previsiblement es produirà en el ple del proper dimarts. El nomenament, d'aquesta manera, podria produir-se en la primera votació.

La portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha desvinculat el nomenament de Salas i el seu model al capdavant de l'entitat d'una pregunta parlamentària registrada aquest dimecres sobre la possibilitat que s'introdueixin continguts en castellà a l'IB3 i ha apuntat que els sembla el candidat adequat.

Per part del PP, la portaveu adjunta, Marga Durán, s'ha mostrat convençuda que és "un home de consens" i ha remès al propi Salas perquè traslladi als grups parlamentaris quines són les seves idees, projecte i model per a l'entitat pública.

Tags

Categoría

Illes Balears