Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'oposició critica al PP per "entregar" a Vox la Llei de memòria democràtica i insta al Govern a no derogar-la. L'oposició critica al PP per "entregar" a Vox la Llei de memòria democràtica i insta al Govern a no derogar-la.

L'oposició critica al PP per

PALMA, 8 d’Abril

El PSIB, MÉS per Mallorca, Més per Menorca i Unides Podem han criticat al PP per "entregar" a Vox la Llei de memòria i reconeixement democràtic de les Balears i han presentat una Proposició No de Llei (PNL) per instar al Govern a no derogar-la i a continuar impulsant polítiques públiques de memòria democràtica.

Així ho han explicat aquest dilluns diferents diputats dels grups parlamentaris en una roda de premsa, en la qual han qüestionat que el PP vulgui derogar la llei, quan va ser "un coautor" de la mateixa. El diputat socialista Omar Lamin ha criticat que "aquells que volen derogar-la són una minoria". "El PP l’entrega com a moneda de canvi la memòria democràtica als ultras de Vox", ha considerat.

La PNL insta al Govern a donar continuïtat a les polítiques públiques de memòria democràtica i a no derogar la Llei de memòria i reconeixement democràtic de les Balears. A més, demana al Govern central que recorri davant del Tribunal Constitucional les derogacions de les lleis autonòmiques de memòria democràtica per part dels governs del PP i Vox, així com que elevi aquesta qüestió "per la seva gravetat" a les principals instàncies europees i internacionals.