L'oposició critica la creació d'un nou càrrec important a l'EMT i demana explicacions a Martínez. L'oposició critica la creació d'un nou càrrec a l'EMT i reclama explicacions a Martínez.

L'oposició critica la creació d'un nou càrrec important a l'EMT i demana explicacions a Martínez.

L'oposició critica la creació d'un nou càrrec a l'EMT i reclama explicacions a Martínez.

PALMA, 18 de gener.

El PSOE i MÉS per Palma han criticat la creació d'un nou càrrec "polític" a l'EMT i han exigit explicacions a l'alcalde municipal, Jaime Martínez, al respecte.

Així ho han expressat ambdues formacions en notes de premsa separades, opinant que es tracta d'una designació "a dit" i expressant, en aquest sentit, la seva "preocupació" pel perfil de la persona escollida.

Per la seva banda, MÉS ha recordat que aquest nou càrrec s'afegeix als altres tres nous que es van anunciar fa dies dins de l'organigrama municipal.

"Avui, en el marc del Consell d'Administració de l'EMT, s'ha creat una nova Subdirecció Gerent de Recursos Humans que percebrà un sou de 60.000 euros anuals", han lamentat des de MÉS, considerant a més que "no es tracta d'un lloc de treball tècnic triat per concurs, sinó d'un nomenament polític a dit".

La portaveu de MÉS per Palma, Neus Truyol, ha censurat, en aquest sentit, que "el PP segueixi usant les institucions per engreixar la seva organització, omplint l'Ajuntament de càrrecs polítics amb sous desorbitats".

"Cada setmana ens trobem amb la creació de nous, aquesta vegada dins de l'EMT, i, mentre, no hi ha cap mesura de l'equip de govern per millorar el transport públic de Palma. Zero gestió i zero iniciatives en positiu per millorar la mobilitat dels palmesans o per reduir la contaminació provocada pels cotxes", ha insistit Truyol.

Per finalitzar, ha expressat la seva "preocupació" pel perfil de la persona escollida, "especialitzada en acomiadaments i no en la millora dels serveis públics, en la formació o en els llocs de treball de qualitat".

De la seva banda, el PSOE Palma ha exigit a l'alcalde que expliqui els motius pels quals s'ha creat aquesta nova plaça de subgerent a l'EMT, "creant un nou càrrec polític que assumeix funcions de l'actual gerent, convertint-se en una duplicació".

Els socialistes sospiten, al respecte, que es tracta d'una "nova cessió" del PP als seus socis de Vox "per controlar el caos que en sis mesos ha generat el nou gerent de l'empresa".

"Els retallades de servei, els problemes amb els autobusos plens, les retallades de freqüència i la incompetència en la gestió diària d'una empresa com l'EMT supera els actuals gestors i ha generat la necessitat de presa de control per part del seu soci d'ultradreta", han manifestat des del PSOE.

També el partit ha criticat la "nul·la credibilitat de l'alcalde", que, segons han opinat, es "contradiu amb el que diu i fa, quan en reiterades ocasions ha mantingut la idea de no incrementar més càrrecs polítics en l'organigrama municipal i ara n'hi ha un altre".

Per finalitzar, han expressat també la seva "preocupació" per l'experiència laboral de la nova responsable, "expert en la implantació de EREs i ERTOs", la qual cosa fa "evident" pensar que "després de les retallades de servei vindran retallades de personal".

"Justament el contrari del que hauria d'apostar una empresa municipal de transports moderna, que ha de tenir més i millor servei al carrer i més treballadors per garantir la qualitat d'un instrument com és el transport públic, que ha de servir de palanca en la transformació de Palma com a ciutat més sostenible", han conclòs els socialistes, justificant així el seu vot en contra del nou nomenament "opac, polític i innecessari per a l'empresa".

.

Tags

Categoría

Illes Balears