L'oposició critica la "incoherència" de la pujada salarial dels càrrecs alts que PP i Vox veuen justificada. L'oposició critica la "incoherència" de la pujada salarial dels alts càrrecs que PP i Vox consideren justificada.

L'oposició critica la

PALMA, 13 de novembre.

Els portaveus del PSIB i MÉS per Mallorca al Parlament han criticat aquest dilluns la "incoherent" pujada salarial prevista per l'any vinent pels alts càrrecs, mentre que PP i Vox la consideren justificada per equiparar-se als funcionaris i reduir les diferències amb altres comunitats autònomes.

En resposta a les preguntes dels mitjans, tots els portaveus s'han referit a aquesta qüestió, anunciada divendres pel conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Antoni Costa, i fixada en un 5% més el probable 2,5% per als funcionaris que ha d'aprovar l'Estat.

El portaveu del PSIB, Iago Negueruela, ha argumentat que el coherent ara seria que el conseller d'Empresa, Alejandro Sáenz de San Pedro, reclamés la mateixa pujada per als treballadors de la resta de sectors productius. Negueruela ha defensat la coherència permanent del seu partit respecte a les pujades salarials.

De la seva banda, el portaveu de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha admès que és "innegable" que els salaris havien d'actualitzar-se per equiparar-se al que cobren a altres CCAA, encara que ha afegit que "no es pot oblidar la demagògia amb què el PP ha tractat aquest tema en els últims anys quan es demanaven equiparacions a les pujades dels funcionaris". En la mateixa línia que el portaveu socialista, l'eco-soberanista ha considerat la pujada "una falta de respecte per la resta de treballadors de les Balears".

La portaveu de Vox, Idoia Ribas, ha recordat que malgrat la pujada els alts càrrecs de les Balears seguiran cobrant, de mitjana, uns 15.000 euros menys que els d'altres CCAA i ha reivindicat la reducció del nombre d'alts càrrecs i assessors perquè hi hagi "menys persones millor retribuïdes perquè el sistema sigui més eficient".

Sebastià Sagreras, per part del PP, s'ha pronunciat en termes semblants, argumentant que el salari dels alts càrrecs de l'Executiu feia anys que estava congelat mentre pujava el sou dels funcionaris i ha justificat igualment la mesura per equiparar-se a altres CCAA. El "popular" ha apuntat de la mateixa manera al context actual de recuperació.

Tags

Categoría

Illes Balears