• divendres 3 de febrer del 2023

Lucía Muñoz (Unidas Podemos) recalca que ciutats com Palma necessiten la Llei de Startups per diversificar la seva economia

img


PALMA, 3 Nov.

La diputada d'Unidas Podemos al Congrés per Balears Lucía Muñoz ha defensat aquest dijous la Llei de Foment de l'Ecosistema d'Empreses Emergents, més coneguda com la Llei de Startups, insistint que “una ciutat com Palma, condicionada pel fet insular i per la dependència del turisme, necessita aquesta llei per estimular la diversificació de l'economia i impulsar un sistema d'innovació propi." una peça clau per impulsar la innovació i la dinamització de l'economia del país”.

Segons ha informat Unides Podem en una nota de premsa, la diputada ha sostingut que la llei “tindrà un impacte positiu en la inversió d'empreses emergents, al desenvolupament això de la R+D+i i en la consolidació d'empreses innovadores".

"Considerem que aquest projecte de llei complirà amb el seu doble objectiu: fomentar l'ecosistema de les empreses emergents a Espanya des de la creació d'una empresa fins a consolidar-la, i estimular la inversió en empreses emergents i emprenedors digitals i convertir el nostre país en un pol d'atracció internacional”, ha afirmat la diputada.

En representació del grup confederal d'Unides Podem - En Comú Podem - Galícia en Comú, la diputada ha explicat des de la tribuna del Congrés algunes de les principals novetats d'aquesta llei, que considerarà com a startups aquelles empreses que siguin innovadores, de nova creació o amb una antiguitat de fins a cinc anys a general, o de set anys en cas d'empreses de biotecnologia, energia i industrials; que tinguin la seu social, l'establiment permanent i la majoria de l'ocupació a Espanya; que no hagin distribuït dividends i no siguin cotitzades, i que tinguin ingressos de fins a cinc milions d'euros.

Es faciliten els tràmits per a la creació d'aquestes empreses i durant els tres primers anys, se'ls eximeix de la causa de dissolució per pèrdues relacionades o que generin un desequilibri patrimonial. A més, es preveu un règim fiscal "molt favorable", segons la diputada, tant per a l'empresa i els seus inversors com per als seus treballadors.

Amb tot, la diputada ha advocat perquè l'impuls de les startups i de les scaleups "no s'instrumenti única i exclusivament a través de beneficis fiscals, evitant així que la caixa de l'Estat decreixi i es generin avantatges competitius sobre la resta d'empreses". "El nostre sistema fiscal peca de manca de justícia i progressivitat pel que fa a l'impost sobre societats. En aquest sentit, creiem que en aquest projecte de llei s'ha fet una bona feina perquè s'ha aconseguit assolir un equilibri entre les diferents demandes que es feien per part dels agents i grups parlamentaris”, ha dit.

Muñoz també ha valorat “aconseguir que un projecte innovador pugui constituir-se com una cooperativa o una societat laboral”. "Pretenem donar cabuda i empenta a aquest tipus d'activitat empresarial, on els interessos econòmics s'integren amb els de caràcter social", ha subratllat.

Notícies més vistes Avui