Notícies Balears.

Notícies Balears.

L'últim moliner de Mallorca guanya el premi Artesania 2023 del Consell.

L'últim moliner de Mallorca guanya el premi Artesania 2023 del Consell.

Miquel Ramis Bordoy recull, aquest dissabte, el guardó, valorat amb 7.000 euros, per una excel·lent i sostenible restauració d'un molí

PALMA, 23 Des.

L'últim moliner de Mallorca Miquel Ramis Bordoy ha guanyat el premi Artesania 2023 del Consell, un guardó valorat amb 7.000 euros, per una excel·lent i sostenible restauració d'un molí.

En una nota de premsa, el Consell ha informat que aquest dissabte ha fet entrega dels Premis Artesania 2023 i ha reconegut els artesans de Mallorca amb un total de 35.000 euros. Aquesta desena edició ha estat la més participada de tota la història dels premis, amb un total de 90 candidatures.

Així ho ha destacat la vicepresidenta del Consell de Mallorca i consellera insular de Cultura i Patrimoni, Antònia Roca, qui ha ressaltat que "aquest èxit demostra que l'artesania està més viva que mai", tot assegurant que "des del Consell es treballarà perquè els artesans de l'illa tinguin el reconeixement que es mereixen".

A l'acte també ha assistit el president del Consell, Llorenç Galmés, qui ha destacat la importància que el passat i les tradicions estiguin presents en el futur de Mallorca. "Amb l'artesania, amb les vostres mans, sou capaços de conservar tota la història que ens representa", ha recalcat.

El guanyador del Premi Artesania de Mallorca 2023 ha estat l'últim moliner de l'illa Miquel Ramis Bordoy, qui ha recollit, aquest dissabte, el guardó, valorat en 7.000 euros. L'obra presentada ha estat la restauració d'un molí i el jurat ha considerat que la peça gaudeix d'una qualitat i sostenibilitat inigualable.

Pel que fa al Premi Tradició Artesana, valorat amb 5.000 euros, el guanyador ha estat el mestre 'xarxer' de Palma Jaume Amengual Serapio, amb l'obra 'Xarxa de Botaló'. El jurat ha valorat que Amengual és la continuació de tota una tradició familiar, suposa la setena generació d'una família de 'xarxers'. El premi Disseny i innovació, també valorat en 5.000 euros, ha estat per a Roberto Parparcone, amb l'obra 'Sa Garreta'.

Finalment, el premi Gastronomia Artesana i el premi Moda de Mallorca, valorats en 4.000 euros cadascun, han estat per a José Trias Planas, amb el producte 'coca de torró variant mallorquina', i per a Joana Maria Borràs, amb l'obra 'Camia Mallorca'.

A banda de les sis categories que s'han premiat aquest dissabte, el jurat ha volgut fer un reconeixement especial a tres participants que, tot i no haver guanyat en la seva categoria, es mereixen un distintiu per les seves obres. Aquests han estat el ganivetiller de Santa Eugènia Xavier Verd Vidal, amb l'obra 'Trinxet'; la tintorera de Palma Tatiana Carmen Sarasa, amb l'obra 'Coixí de sa muntanyeta', i el joier de Campos Damià Mulet Vanrell, amb l'obra 'Canyís amb albercocs'. Cadascun d'aquests accessits està valorat en 1.000 euros.

En acabar l'acte, els assistents han pogut gaudir d'un aperitiu elaborat amb tot tipus de productes artesans de l'illa, com panades, cocarrois, sobrassada, formatges i molt més.

.