Mallorca a Fitur 2024: compromís pel turisme responsable amb el producte local com a protagonista.

Mallorca a Fitur 2024: compromís pel turisme responsable amb el producte local com a protagonista.

PALMA, 25 de gener.

Mallorca està desplegant aquests dies a la Fira de Turisme de Madrid (Fitur) una agenda d'accions promocionals i trobades per divulgar el seu compromís pel turisme responsable i sostenible, amb especial protagonisme del producte gastronòmic de quilòmetre zero.

La nova edició de Fitur és la primera després del relleu polític al Consell, que vol destacar en aquesta cita el nou model de promoció, comunicació i gestió de la marca Mallorca.

El compromís pel turisme responsable es basa tant en el turisme actiu com en la línia estratègica de gestió turística. La Fundació Mallorca Turisme ha explicat que el 'pledge' de compromís pel turisme responsable "recolza una nova concepció del turisme, integrant sostenibilitat, convivència i respecte per l'entorn natural".

Amb l'objectiu d'impulsar l'economia de les illes i el benestar de les comunitats locals, la iniciativa dóna major rellevància al producte local mallorquí i persegueix fomentar el consum de productes de proximitat de l'illa, com fruites de l'horta i artesania.

Per això, aquest dimecres, durant el primer dia de la fira, es va dur a terme un sopar amb els principals representants del sector turístic i empresarial, sota el títol 'Mallorca en essència'.

Es van degustar productes de quilòmetre zero amb elaboracions dels xefs mallorquins Maca de Castro i Andreu Genestra, tots dos reconeguts amb estrelles Michelin. Els menús van integrar productes de la terra i del mar maridats amb vins autòctons de Mallorca.

Aquest espai de promoció va servir per projectar "una Mallorca respectuosa amb el seu entorn i referent de qualitat", segons la Fundació, que destaca que també va funcionar com a espai de 'networking' amb perfils de caràcter prescriptor.

El president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés, encapçala la delegació institucional mallorquina durant els actes de Fitur, acompanyat del conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez, i la directora de Turisme per a la Demanda i Hospitalitat, Susanna Sciacovelli, entre altres autoritats.

.

Tags

Categoría

Illes Balears