Notícies Balears.

Notícies Balears.

Mallorca aposta per un turisme responsable i dos esdeveniments a Fitur 2024: un gastronòmic i un altre audiovisual.

Mallorca aposta per un turisme responsable i dos esdeveniments a Fitur 2024: un gastronòmic i un altre audiovisual.

PALMA, 21 de gener.

Mallorca tornarà a estar present en la pròxima edició de Fitur Madrid, que començarà aquest dimecres, 24 de gener, apostant per un turisme responsable i dos esdeveniments: un gastronòmic i un altre audiovisual.

En una nota de premsa, el Consell ha informat que Mallorca tornarà a estar present aquest 2024 a Fitur Madrid, amb una completa agenda d'accions i trobades en les quals es prioritzaran les línies estratègiques de la promoció i gestió que per a la primera indústria de l'illa lidera la institució insular.

El Compromís per un Turisme Responsable, el producte gastronòmic i la promoció de Mallorca com a plató audiovisual són les principals àrees temàtiques que es treballen per a la presència de l'illa en aquesta fira internacional de turisme de Madrid.

La delegació institucional estarà liderada pel president del Consell, Llorenç Galmés, juntament amb el conseller insular de Turisme, José Marcial Rodríguez, i la directora de Turisme per a la Demanda i Hospitalitat, Susanna Sciacovelli, entre altres autoritats.

L'agenda dels representants a Mallorca començarà el 23 de gener, amb la presència del president Galmés, el conseller insular Rodríguez i la directora Sciacovelli en el Fòrum Exceltur.

Posteriorment, el dia 24, primera jornada de la fira, es durà a terme un esdeveniment promocional: 'Mallorca en essència'. Es tracta de la creació d'un espai de networking al voltant d'un sopar al qual assistiran els principals representants del sector turístic i empresarial. Així mateix, es comptarà amb la presència de perfils de caràcter prescriptor amb la finalitat de generar un espai de promoció a través del qual es vol projectar una Mallorca respectuosa amb el seu entorn i referent de qualitat.

El producte que es degustarà en aquesta cita serà totalment local i quilòmetre zero, a través de les elaboracions de dos xefs mallorquins amb estrella Michelin: Maca de Castro i Andreu Genestra. En el menú s'integraran productes de l'horta, de la terra i del mar mallorquins, així com també hi haurà presència dels vins que s'elaboren a l'illa.

El 25 de gener, dijous, es presentaran els avanços pel que fa al Compromís per un Turisme Responsable. Serà a les 11.00 hores, en el context del panell de consells insulars que es durà a terme a l'estand de Balears, sent l'encarregat d'anunciar les novetats a aquest respecte el president del Consell de Mallorca, Llorenç Galmés.

Aquest mateix dia, es durà a terme l'estrena de la pel·lícula 'Faro', el rodatge de la qual s'ha realitzat en gran part a Mallorca, protagonitzada per l'afamat actor Hugo Silva. Serà a les 20.00 hores als cinemes Palau de la Premsa. Prèviament, a les 15.00 hores en el mateix estand de Balears a Fitur, l'elenc d'actors i la directora de la pel·lícula, Àngeles Hernández, presentaran el tràiler del film.

A més d'aquest programa d'accions, la delegació mallorquina desenvoluparà una completa agenda de reunions i trobades amb els representants del trade internacional que aquests dies es congreguen a Madrid.