Notícies Balears.

Notícies Balears.

Mallorca manté aquest dilluns l'alerta groga a l'interior i sud mentre registra quatre nits tòrrides.

Mallorca manté aquest dilluns l'alerta groga a l'interior i sud mentre registra quatre nits tòrrides.

PALMA, 21 d'agost.

L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat l'alerta groga a l'interior i al sud de l'illa de Mallorca per aquest dilluns, al mateix temps que quatre de les seves estacions han marcat mínimes que no han baixat dels 25ºC durant aquesta matinada.

Per a aquesta jornada, l'Aemet preveu que les temperatures màximes oscil·lin entre els 31 i 37ºC, especialment a les zones on manté els avisos grocs, segons ha indicat en uns missatges a través de les seves xarxes socials recollits per Europa Press.

Pel que fa a les mínimes, només en tres estacions els termòmetres han aconseguit baixar dels 20ºC, com ha estat el cas de Campos (19ºC), el Santuari de Lluc (19ºC) i Son Torrella, a Escorca (14ºC).

En el costat oposat, les nits més càlides a les Balears s'han registrat al Far de Capdepera, Porto Pi (en ambdues 26ºC), Banyalbufar i Cabrera (les dues amb 25ºC). A la resta de les illes, Menorca ha registrat unes mínimes que rondaven els 23ºC a Ciutadella i els 20ºC a Cala Galdana, mentre que a les Pitiüses ha hagut poca variació tèrmica, entre els 23ºC de Vila i els 22ºC de Formentera o Sant Antoni.

Pel que fa a la possibilitat d'incendis, a Mallorca predomina el risc extrem, molt alt o alt, llevat de la vessant sud de l'illa, que serà moderat o baix. A Menorca majoritàriament preval el risc alt i molt alt, i a les Pitiüses el moderat i baix.

.