Notícies Balears.

Notícies Balears.

Mallorca preveu una temporada d'automne-hivern "molt bona" per al turisme britànic.

Mallorca preveu una temporada d'automne-hivern

L'illa ha recuperat tot el turisme britànic perdut en pandèmia

PALMA, 6 de novembre.

La delegació del Consell de Mallorca desplaçada a Londres amb motiu de la fira turística World Travel Market (WTM), amb el president, Llorenç Galmés, i el conseller de Turisme, José Marcial Rodríguez, al capdavant, ha assistit aquest matí a la jornada inaugural de l'esdeveniment a la capital britànica, on han explicat que les previsions de l'any que ve, especialment la pròxima tardor-hivern, per al turisme britànic són "molt bones".

Galmés ha afirmat a Londres que gràcies a les reunions mantingudes amb el sector turístic britànic durant les últimes setmanes i en aquesta primera jornada de la WTM, la tardor-hivern a l'illa compta amb "excel·lents perspectives" per a aquest mercat, amb increments de la connectivitat i de les freqüències.

El president insular ha destacat que el britànic és un dels mercats que millor es comporta en temporada baixa. Prova d'això és que a l'hivern 2022-2023 ja va presentar un increment de 21.000 arribades més respecte al 2021-2022, pel que, juntament amb les previsions llançades pels diferents interlocutors, "es transforma en què els pròxims mesos l'hivern acabarà amb xifres úniques fins ara registrades".

Llorenç Galmés ha aprofitat la seva presència a Londres per recordar que el mercat britànic és el segon en importància per a Mallorca i suposa gairebé un quart de les arribades totals internacionals a l'illa. A més, aquest any s'ha aconseguit recuperar la totalitat del turisme perdut en aquest mercat per la pandèmia.

Per a Galmés, el motiu principal d'aquests excel·lents resultats és l'esforç que tota la cadena de valor turística de l'illa està invertint per oferir un producte de qualitat, adaptat a la demanda.

En aquest sentit, ha insistit que l'estratègia s'emmarca en un clar escenari de col·laboració públic-privada que, des del Consell de Mallorca, s'estructura a través de la conselleria del ram i de la Fundació Mallorca Turisme.

El conseller de Turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, ha participat aquest dilluns en una taula rodona juntament amb representants de les quatre illes de l'arxipèlag balear, organitzada per l'AETIB. El representant mallorquí ha compartit espai de debat amb el president del Consell de Menorca, Adolfo Vilafranca; el conseller de Turisme, Innovació i Habitatge del Consell de Formentera, Artal Mayans; i el director insular de Turisme del Consell de Eivissa, Juan Miguel Costa.

Rodríguez ha recordat les excel·lents perspectives de Mallorca de cara a l'hivern i ha afirmat que la clau per al correcte desenvolupament de l'activitat turística d'una manera harmònica, sostenible social, mediambiental i econòmicament és el desenvolupament d'una estratègia basada en la convivència de residents i turistes.

"Convivència i respecte mutu són fonamentals. Tot el que plantejem ho fem pensant en qui ens visita i en la societat que l'acull. Tots per igual som responsables i hem de tenir en compte totes les perspectives", ha afirmat.