• divendres 2 de desembre del 2022

Mallorca rep 4,9 milions dels primers fons europeus per a la planta de matèria orgànica de Llucmajor

img

PALMA, 10 Oct.

El Consell de Mallorca ha rebut 4,9 milions d'euros dels primers fons europeus, que es destinaran íntegrament a la planta de matèria d'orgànica de Llucmajor dins del projecte estratègic 'Tanca el cercle'.

Així ho han anunciat la consellera de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, i el conseller de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, en declaracions als mitjans a La Misericòrdia.

S'ha aprovat l'informe del projecte bàsic de la planta d'orgànica de Llucmajor, on es generarà compost ecològic i es comercialitzarà a preu públic. El Consell pretén construir quatre plantes iguals a Santa Margalida, Marratxí, Calvià i Felanitx.

El Consell ha recalcat que Llucmajor és un dels municipis on més residus orgànics es generen de tot Mallorca, per això que és una de les zones on més recollida potencial d'aquesta matèria es preveu en els propers anys. Segons les dades del servei públic de tractament de residus, el municipi de Llucmajor va recollir el 2021 més de 1.400 tones de fracció orgànica.

Entre els avantatges que suposa el projecte de la nova planta de compostatge de Llucmajor, la consellera Ribot ha destacat que "millorarà de forma significativa la sostenibilitat de Llucmajor i dels municipis del voltant i suposarà un gran estalvi econòmic en els serveis de recollides municipals, a més ajudar mediambientalment per a la reducció d'emissions en el transport dels bioresidus" .

Ribot també ha insistit en la gran dependència del turisme cridant a transformar-la en una "oportunitat". "És l'esperit d'aquest anunci que fem avui, amb un fons de turisme sostenible es finançaran plantes d'orgànica, que revertiran directament sobre el sector agrícola, que serà més fort gràcies al compost a preu públic", ha remarcat. p>

Per la seva banda, Andreu Serra ha valorat que els fons europeus reverteixin en la circularitat i la sostenibilitat de tota la cadena de valor turística de l'illa.

El projecte 'Tancla el cercle ' pretén reduir les emissions associades a la importació de compost en aproximadament 8.395,92 tones de CO2 a l'any, a més d'abaratir costos per als ajuntaments i deixar d'incinerar matèria orgànica a Mallorca.

Notícies més vistes Avui