• divendres 3 de febrer del 2023

Mallorca viatja a les pantalles de cinema de Hollywood, Tarazona, València, Gijón i Itàlia aquest mes d'agost

img

PALMA, 26 Ago.

Mallorca viatja aquest agost a les pantalles de cinema de Hollywood, Tarazona , València, Gijón i Itàlia, amb tres dels curtmetratges guanyadors del concurs d'idees organitzat per la Fundació Mallorca Turisme (FMT) i la Mallorca Film Commission per promocionar l'illa.

Segons ha informat el Consell aquest divendres en una nota de premsa, Mallorca ha estat i serà la protagonista als festivals de cinema de Hollywood, Tarazona, València, Gijón i Itàlia amb la projecció de tres curtmetratges que tenen com a fil conductor a l'illa.

Els treballs 'La meva illa' de Sandra Lipski, 'Històries trobades' d'Andreu Fullana i 'Un par de cançons després' de Jaume Carrió van ser tres dels projectes guanyadors del concurs d'idees (pitching) organitzat per la Fundació Mallorca Turisme i la Mallorca Film Commission, per a l'edició de zinc o pel·lícules per promocionar l'illa.

'La meva illa' es va estrenar el 14 d'agost al famós teatre xinès de Hollywood --on se celebra la gala dels premis Oscar-- al festival Hollyshorts . Després de l'estrena mundial, tindrà lloc l'estrena europea al festival italià NÒT Film Fest de Santarcangelo di Romana.

El 19 d'agost va ser el torn de 'Històries trobades' a la secció oficial del Festival de cinema de Tarazona, un certamen preseleccionador als Premis Goya. I la proposta de Jaume Carrió 'Un par de cançons després' s'estrena a València al RiuRau Film Festival aquest divendres, 26 d'agost, i uns dies després a la Mostra de Cinema Documental Musical de Gijón.

< Pel que fa a les pel·lícules, cal recordar que 'La meva illa' és una història dirigida per Sandra Seeling, sobre una mare soltera i la seva filla de dos anys, que viatgen a Mallorca per resoldre una herència i canviar el seu futur inesperadament .

Mentrestant, 'Històries trobades' és una comèdia d'aventures creada per Andreu Fullana; on un instructor de busseig troba una càmera perduda al fons marí en què han quedat gravades les aventures i desventures de diferents personatges. Busseig, viatges en globus, turisme gastronòmic i un viatge en caravana són el fil conductor d'aquesta història al voltant de Mallorca.

I, 'Un par de cançons després' és una reivindicació del seu autor de la força sinergètica de l'art i la cultura, a través de la relació i inspiració entre un pintor de murals immensos i una cantautora afectada pel bloqueig creatiu.

Sandra Lipski ha afirmat estar "molt emocionada" amb la selecció de 'La meva illa' al Hollyshorts Festival. "Tinc una llarga història amb aquest festival, gairebé tots els meus curtmetratges s'han estrenat aquí. Projectar 'La meva illa' a Los Angeles és un somni fet realitat, no puc esperar que el públic vegi Mallorca a la pantalla gran" , ha emfatitzat.

Sandra Lipski va néixer a Berlín, va créixer a Mallorca i viu a Los Angeles. És la fundadora de l'Evolution International Film Festival que se celebra cada tardor a l'illa. 'La meva illa' és el seu últim curtmetratge com a guionista, directora, productora i actriu.

Per la seva banda, Andreu Fullana ha comentat que ”començar amb una estrena d'un curtmetratge de comèdia al Festival de Tarazona és el millor que podia passar”. "Tarazona és un dels millors festivals de comèdia i estar a la Secció Oficial és un luxe absolut. Després de tot el que ha patit amb la pandèmia cal tornar a riure ia gaudir de la vida", ha afegit.

Andreu Fullana és el director de la Eivissa Film Commission. A més, és guionista i director de curtmetratges i ha fet dos màsters en producció executiva a Madrid i Galícia. També és professor de projectes audiovisuals de la UOC.

Finalment, Jaume Carrió ha apuntat que el seu curtmetratge 'Un par de cançons després' suposa 'una arriscada ruptura formal i narrativa' en relació amb la seva obra anterior. "Ha arribat el moment de mostrar què és per a mi Mallorca. I és que més enllà dels innegables encants paisatgístics, és una illa amb cultura pròpia i plena de gent amb inquietuds creatives", ha manifestat.

Jaume Carrió és professor a l'Escola d'Imatge i So CEF de Palma, director de cinema i guanyador d'importants reconeixements al llarg de la seva trajectòria, com l'Art Jove 2009 pel curtmetratge 'Caragol treu banya', o el Premi Goya al millor curtmetratge d'animació el 2018 amb 'Woody & Woody'.

El conseller insular de Transició, Turisme i Esports, Andreu Serra, ha destacat que “són tres propostes creatives completament diferents, però complementàries i amb un mateix objectiu: difondre el territori i patrimoni de Mallorca a tothom".

Els altres dos projectes guanyadors del concurs d'idees organitzat per la FMT i Mallorca Film Commission van ser 'Ciclovides' d'Àngela Aidini, Carmelo Morales i Pedro Victory, i 'El Instant' de Marcos Cabotà, que iniciaran la trajectòria pels festivals a finals d'any o principis de 2023.

El curtmetratge 'Ciclovidas' és una road trip amb bicicleta per Mallorca i els seus paisatges. viatge, també, entre la joventut i l'edat adulta, escrit per Ángela Aidini, Carmelo Morales --fotògraf i productor de cinema i teatre-- i Pedro Victory --director creatiu i realitzador d'Akitu Fotografia i Vídeo, productora audiovisual amb més de 10 anys de trajectòria-- Els dos últims signen la direcció de l'obra.

Mentrestant, 'L'instant', del director i guionista Marcos Cabotà, dues vegades nominat als Premis Goya i dues vegades guanyador al Festival de Màlaga, és una pel·lícula de gènere fantàstic, que està protagonitzada per dones, en concret una mare i la seva filla. Cabotà és a més el creador de pel·lícules com 'Amics', 'I am your father', 'La gàbia' o 'Sonic Fantasy' i dels curtmetratges '24 hores amb Lucía', o 'Kyoko'.

Notícies més vistes Avui