• dilluns 5 de desembre del 2022

Manacor reduirà l'aigua del reg de les zones enjardinades i dels rentapeus de les platges per la sequera

img

El Consistori ha anunciat mesures per la prealerta per sequera

PALMA, 22 Ago.

L'Ajuntament de Manacor ha anunciat que reduirà el reg de les zones enjardinades i dels rentapeus de les platges per l'emergència davant la prealerta per sequera.

En una nota de premsa, l'àrea de Medi Ambiente ha recordat que la setmana passada va donar l'ordre a les quatre empreses encarregades del manteniment dels jardins, parcs i arbrat del municipi que redueixin el reg un 50% a totes les zones enjardinades.

En aquest sentit , el Consistori ha argumentat que amb aquesta mesura "es reduirà significativament el consum d'aigua, molt elevat en algunes de les zones enjardinades del municipi".

Entre els exemples que es detallen, hi ha el de la rotonda de la carretera de les Coves del Drach, que entre el mes de gener i l'agost any ha consumit 821 metres cúbics d'aigua, cosa que comporta 102,6 metres cúbics d'aigua cada mes.

A més, seguint el Pla d'Emergència per Sequera del Municipi de Manacor, també s'ha donat l'ordre de limitar el temps dels temporitzadors dels rentapeus instal·lats a les platges urbanes.

En concret, ha recordat els rentapeus instal·lats a la platja de Porto Cristo han consumit fins a l'agost d'aquest any, 230 metres cúbics d'aigua , mentre que el de la platja de Cala Domingos ha suposat el consum de 104 metres cúbics d'aigua aquest any.

A més, el Consistori ha emfatitzat que els rentapeus ja han estalviat un 70 per cent d'aigua a les platges, respecte de les dutxes que hi havia anteriorment instal·lades, i ha recomanat, alhora, evitar netejar els vehicles i omplir les piscines fins que la situació per sequera hagi millorat i s'aixequi la situació de prealerta.

D'altra banda, Manacor va iniciar el passat hivern un pla per substituir-lo. l gespa ornamental de determinats espais enjardinats del municipi per altres espècies autòctones que permeten reduir el consum d'aigua.

A la plaça del Parc, que té un perímetre de 115 metres i una àrea de 1.090 metres quadrats, manteniment suposava un consum anual de 914 metres cúbics d‟aigua que es concentraven sobretot els mesos d‟estiu. En plantar espècies autòctones, s'estalvien 564 metres cúbics d'aigua l'any o equival al consum anual d'aigua de 8,5 habitatges.

"Actualment, s'està treballant per substituir la gespa de la rotonda de la plaça Madrid per espècies autòctones seguint els principis de la xerojardineria”, ha conclòs el Consistori.

Notícies més vistes Avui