• dimecres 30 de novembre del 2022

Marc Tur: "M'hauria agradat tenir un desenvolupament personal sense prejudicis ni estigmes"

img

MADRID, 24 Jun.

L'atleta Marc Tur va reconèixer que tant a ell com a altres esportistes els " hauria agradat tenir un desenvolupament personal sense prejudicis ni estigmes" i va afirmar que se sent orgullós d'haver fet el pas a anunciar que és gai perquè "visibilitzar és normalitzar", després de rebre la Medalla d'Or a la Reial Ordre del Mèrit Esportiu per part del president del CSD, José Manuel Franco.

"La meva història només és una més en la lluita pels drets LGTBI. Cada granit explica, perquè en molts casos a més d'un ens hagués agradat tenir un desenvolupament personal sense prejudicis ni estigmes, perquè visibilitzar és normalitzar. Com diu el meu entrenador, primer som persones abans que esportistes i mai l'hem d'oblidar", va declarar l'atleta balear. Marc Tur es va mostrar "molt content " i "molt orgullós" de rebre la distinció, que li ha estat concedida per s us mèrits esportius i pel seu compromís per la igualtat a través del reconeixement del col·lectiu LGTBI a l'esport.

L'atleta assegura estar "al costat de la igualtat, la tolerància i el respecte davant l'odi" " que hi ha al món. "A la societat ia l'esport hi ha valors que han de ser presents. Tenim sort que ens hagi tocat viure en aquesta època i en aquest lloc, però no per això hem d'oblidar tots els que han lluitat per estar al lloc en què estem ara", va completar.

Marc Tur va recordar el seu paper a Tòquio 2020, on va quedar quart en 50 km marxa i va saltar a la primera plana de l'atletisme nacional. "La meva actuació als Jocs Olímpics va marcar per a mi un abans i un després. Va ser una prova agònica durant 50 km en què cos i ment van arribar a un extrem que ni jo mateix sabia que era capaç de poder arribar", va comentar.

"Vaig lluitar fins a l'últim moment, em vaig veure amb la medalla, però l'esport és així i em vaig quedar a nou segons del bronze després de més de 4 hores lluitant. Aquest dia vaig donar el meu cent per cent i estic orgullós d'haver pogut estar”, va afegir. El president del Consell Superior d'Esports, José Manuel Franco, va assegurar que l'objectiu d'aquest reconeixement era “continuar fomentant la diversitat, la pluralitat i el respecte”. ". "Amb aquesta medalla vull que et converteixis en un punt de suport per a la joventut", li va expressar a Tur.

Franco va voler "posar en valor" la valentia de Marc Tur i la d'altres esportistes que s'han declarat homosexuals per "donar veu" a un col·lectiu. "Alguna cosa que a la societat espanyola li costa acceptar, perquè encara hi ha resistències, i l'esport ofereix un altaveu que converteix els esportistes en referents per a desenes de milers de persones. La teva visibilitat ajuda altres persones a vèncer les seves pors, inseguretats i determinades incomprensions de la societat espanyola", va explicar." "Cap de nosaltres hauria de viure amb una careta pels sentiments que es desperten cap a una altra persona, cap hauria de ser víctima mai d'una agressió homòfoba o trànsfoba ni cap adolescent hauria de patir bullying per la seva condició sexual", va sentenciar Franco, que va deixar clar que el CSD pretén "vèncer la discriminació a l'esport".

També va estar present la subdirectora general de Dona i Esport, Bárbara Fuertes, qui va comentar que el reconeixement que va rebre Marc Tur té "una doble dimensió" pel seu "èxit esportiu" i per haver "emprès una carrera per la dignitat i la igualtat" que li ha "convertit i n un exemple a seguir".

Fuertes ha destacat que el cas de Marc Tur incentiva a "molts nens i nenes que adquireixin aquesta seguretat a través d'un instrument i un aliat com l'esport", i que ha "obert una porta per a molts esportistes, però també per a molts nens i molts joves, que han estat silenciats i ara tenen una veu".

Notícies més vistes Avui