PALMA, 24 Oct. El conseller d'Educació" /> PALMA, 24 Oct. El conseller d'Educació" />
  • dijous 2 de febrer del 2023

March es mostra "positiu" amb la proposta de negociació per a un possible Acord Marc 2023-2027

img

El conseller defensa que és "una bona proposta" des del punt de vista sociolaboral, educatiu i econòmic

>

PALMA, 24 Oct.

El conseller d'Educació i Formació Professional, Martí March, s'ha mostrat aquest dilluns "positiu" amb la proposta de negociació per a un possible Acord Marc 2023-2027 que Educació va enviar divendres passat als sindicats i que es debatrà a la Mesa Sectorial prevista per a aquest dimecres.

Segons ha informat el conseller en declaracions als mitjans, "la Conselleria d'Educació i Formació Professional ha treballat amb els sindicats de la pública, a través de reunions bilaterals, per tractar les seves reivindicacions específiques, que inclouen elements sociolaborals i qüestions de caràcter de política educativa, elaborant, en base a això, una proposta de negociació per a un possible Acord Marc 2023- 2027 exhausti va".

Per March, "els objectius de la Proposta --que va ser enviada als sindicats divendres passat-- són donar resposta a reivindicacions que aquest Govern considera que són justes, però també abordar altres qüestions relatives a infraestructures, ràtios, o l'etapa educativa 0-3 anys, altres temes que en definitiva fan una política educativa global”.

Per aquest motiu, ha posat en valor que “Educació ha recollit totes les reivindicacions sindicals possibles, tot i que sempre hi ha límits econòmics” i s'ha mostrat convençut que la Proposta presentada als sindicats és “bona” des del punt de vista sociolaboral, educatiu i econòmic, “perquè no es pot perdre de vista que properament hi haurà una taula d'empleats públics que debatrà els increments salarials per al 2022 i el 2023".

Això últim, ha reivindicat el conseller Martí March, "és un esforç per part de la comunitat autònoma que implicarà que els treballadors públics d'educa ció, però també de la concertada i de la universitat puguin millorar la seva capacitat adquisitiva", cosa que "és un dels principals objectius d'aquest Govern, que no només vol protegir els treballadors amb un 'escut social' sinó que també busca fer-ho a través de millores salarials”.

Així, March ha reiterat “ser positius amb aquesta proposta, que s'ha de valorar” i ha afegit que “espera que hi hagi una bona recepció i diàleg per part dels sindicats”.

Finalment, ha conclòs indicant que “si s'accepta la Proposta, el procés a seguir serà dur a terme tres Meses concretes per definir cadascun dels àmbits en què es vol arribar a un acord”.

Notícies més vistes Avui