Marga Prohens: "Mai abans s'havia amenaçat tant tot el que la Constitució representa".

Marga Prohens:

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha assegurat aquest dimecres que "mai abans s'havia amenaçat tot el que la Constitució representa".

En l'acte institucional pel 45 aniversari de la Carta Magna, celebrat al palau de La Almudaina, la líder del Govern ha insistit en què desplegarà totes les eines al seu abast per frenar els intents de qui "per conveniència", pretenen "elevar murs, busquen la divisió social, donen l'esquena a la ciutadania i volen enterrar la concòrdia sorgida de la Transició".

Prohens ha defensat que no es pot acceptar que es trenquin els marges de la Constitució, encara més quan s'ataquen els principis més elementals com la igualtat, la separació i l'Estat de Dret.

La líder del Govern ha reivindicat la plena vigència de la Constitució, amb excepció de la necessària reforma de l'article 49 per retirar el terme de disminuït i parlar de persones amb discapacitat "i no d'altres coses".

Prohens ha aprofitat la seva intervenció per exigir el compliment dels mecanismes que contemplen el reconeixement de la insularitat i el desenvolupament de la part fiscal de l'REB. La presidenta del Govern ha recordat igualment que la Constitució és garant, enfront de "qui renega d'ella", de la cooficialitat de les llengües.

Categoría

Illes Balears