Marí renuncia com a conseller de Mobilitat i Habitatge per assumir el seu càrrec al Consell d'Eivissa.

Marí renuncia com a conseller de Mobilitat i Habitatge per assumir el seu càrrec al Consell d'Eivissa.

El conseller de Mobilitat i Habitatge en funcions, Josep Marí, ha presentat aquest divendres la seva renúncia per incompatibilitat amb el nou càrrec de conseller al Consell d'Eivissa, del qual prendrà possessió aquest mateix dia.

Les competències de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge passen ara a la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, segons ha indicat el Govern en un comunicat.

Marí ha agraït a la presidenta del Govern en funcions, Francina Armengol, la seva confiança durant el temps que ha format part de l'Executiu balear, i a tot el personal de la Conselleria el seu "treball incansable i lleial" pel bé de la ciutadania de Balears.

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha destacat algunes de les seves actuacions com l'increment del 74% del parc públic d'habitatge, amb 1.299 habitatges de protecció nous. Mentre que ha ressaltat que en 33 anys, es van construir a Balears 1.756 habitatges de protecció pública destinades a lloguer. Per tant, s'arriba a un total de 3.055 habitatges públics destinats a lloguer, que gestionarà l'Institut Balear de l'Habitatge (Ibavi).

D'altra banda, ha posat en valor les noves fórmules per a facilitar l'accés a l'habitatge, que s'ha traduït en "un control del mercat especulatiu", mitjançant la creació d'un cos d'inspectors d'habitatge, que ha imposat sancions per un import de més de 1,8 milions d'euros, i d'un registre de pisos buits de grans tenidors.

A més ha ressaltat, l'increment de les ajudes de lloguer, que s'han multiplicat per nou el pressupost de les ajudes de lloguer des del 2015, quan eren de 1,5 milions d'euros, i per al 2022 s'han posat a disposició de les famílies 13,5 milions d'euros, entre la convocatòria ordinària d'ajudes al lloguer de la comunitat i la del Bono Lloguer Jove.

En apartat de la mobilitat, la Conselleria ha apuntat "l'impuls a la sostenibilitat i gratuïtat del transport públic i la nova xarxa TIB, composta per una flota nova i sostenible al 100%, un nou lloc web, una nova targeta i la integració de les tarifes amb l'EMT. Actualment, hi ha 397.374 persones amb la targeta intermodal.

Categoría

Illes Balears