• divendres 2 de desembre del 2022

Maroto destaca la importància d'ordenar fluxos i reforçar nous productes per evitar la massificació turística

img

Assegura que el programa "exitós" de l'Imserso s'ha de modernitzar i està garantit

EIVISSA, 7 Jul.

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, ha apostat per gestionar l'èxit turístic a destinacions com Eivissa i ha destacat la importància de desestacionalitzar, ordenar fluxos turístics i reforçar el producte turístic no associat al sol i la platja.

Així ho ha expressat la ministra, aquest dijous, respecte a la possible massificació turística que es pugui registrar aquest estiu en destinacions com l'illa d'Eivissa.

"A Espanya vam tenir 83 milions de turistes internacionals i això passa per millorar el nostre model turístic i això és el que estem fent, invertir més de 3.400 milions dels fons europeus Next Generation a palanques sobre la base de la qualitat, la sostenibilitat i la digitalització, però també reforcen i creant producte turístic”, ha dit. Maroto ha reiterat la importància de “desestacionalitzar” per ordenar els fluxos turístics que puguin rebre's en destinacions com Eivissa. De fet, ha explicat que acaben de tancar un nou programa, 'Experiencias Turismo España', per crear un producte en xarxa i reforçar elements singulars de diverses destinacions.

A preguntes dels mitjans de comunicació la ministra ha considerat una "bona notícia" la situació turística actual de destins com Eivissa o Espanya en general. "Clarament fa dos anys vivíem en un mercat tancat, amb moltíssima incertesa", ha afegit.

La ministra ha assegurat a més que cal reforçar durant tot l'any la connectivitat de les Illes, principalment en destinacions de llarga distància, per atraure un visitant de més despesa.

En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ha lamentat que partits com el PP no hagin donat suport a la contenció de places turístiques, proposada a la nova Llei de turisme balear. Segons ha dit, "queixar-se de massificació quan no es recolzen les mesures per plantejar un futur i un present des de la qualitat, és un error".

D'altra banda, la ministra ha assegurat que el programa "exitós" de l'Imserso s'ha de modernitzar i ha dit que la iniciativa està garantida. "Amb el temps, cal adaptar", ha afirmat.

Per això, Maroto ha avançat que ha sol·licitat a la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, la creació d'una taula de treball per abordar aquesta modernització.

Notícies més vistes Avui