Notícies Balears.

Notícies Balears.

Marratxí cedeix a Educació un terreny de 4.100 metres quadrats per ampliar les places de l'IES Sant Marçal.

Marratxí cedeix a Educació un terreny de 4.100 metres quadrats per ampliar les places de l'IES Sant Marçal.

PALMA, 27 Març.

L'Ajuntament de Marratxí ha cedit de forma gratuïta a la Conselleria d'Educació i Universitats un terreny públic de 4.100 metres quadrats per a l'ampliació de places d'ESO i Batxiller a l'IES Sant Marçal.

Segons ha informat el Consistori en nota de premsa, el ple del dimarts va sotmetre a votació una moció, que va ser aprovada per unanimitat, a causa de les necessitats del centre educatiu i en resposta a les peticions del Govern.

La cessió d'aquests terrenys implicarà, per tant, l'ampliació de les aules de l'institut, en concret quatre més en l'ESO i altres vuit en Batxillerat.

Amb l'obra, que tindrà un cost d'execució d'uns cinc milions d'euros, està prevista la continuació del bloc d'aules en planta baixa i un primer pis, amb un increment de 400 places escolars. Així, l'IES Sant Marçal tindrà una capacitat per a 880 places en total.

La Conselleria tindrà ara un període màxim de cinc anys, mantenint-se durant els 30 anys següents, segons dictamen presentat en el ple. A més, l'Ajuntament sol·licitarà que l'ampliació de l'IES Sant Marçal sigui declarada inversió d'interès autonòmic.

Segons l'escrit, ja el 31 d'agost de 2021 l'arquitecta municipal va informar favorablement la cessió de part de la superfície del solar, que limita pel nord amb el carrer Andreu Joan Batle i al sud amb el carrer Pere Sureda.

El 5 de març de 2023, els serveis jurídics municipals van informar també favorablement a la cessió gratuïta del solar.

Cal recordar, a més, que el 2009 l'Ajuntament de Marratxí va cedir a la Conselleria d'Educació i Formació Professional --tal com es deia en aquell moment-- dues finques per a la construcció de l'IES Sant Marçal.