Marratxí proposa nomenar a la futbolista Cata Coll com a primera 'Filla Predilecta' del municipi.

Marratxí proposa nomenar a la futbolista Cata Coll com a primera 'Filla Predilecta' del municipi.

PALMA, 23 d'agost.

Marratxí ha proposat nomenar la jugadora de futbol Cata Coll com a primera 'Filla Predilecta' del municipi i ha iniciat els tràmits per sol·licitar al Consell de Mallorca la medalla d'Honor i Gratitud de l'illa per a la natural de Pòrtol.

L'Ajuntament ha explicat aquest dimecres, en un comunicat, que pren aquesta decisió després que la portera de la selecció femenina de futbol s'hagi proclamat campiona del món el passat diumenge a Austràlia. Igualment, han informat que l'expedient per aprovar-ho en ple municipal ja ha començat.

D'aquesta manera, Coll es convertirà en la primera en tenir aquesta distinció a Marratxí, després d'haver-se aprovat el març el Reglament Regulador per a la Concessió d'Honors i Distincions, que recull les figures de fill/filla il·lustre, predilecte o adoptiu.

El reglament estableix que la distinció de fill predilecte es concedeix a persones que, "a més d'haver nascut al municipi de Marratxí i haver viscut com a mínim un terç de la seva vida allà, han desenvolupat, en qualsevol aspecte de l'activitat humana, una tasca exemplar i poc comuna".

A més, el municipi ha rendit homenatge a la portera posant el seu nom al camp de futbol de l'equip de Pòrtol, que des del 2021 porta el nom de Camp Municipal de Futbol Són Caulelles-Cata Coll, ja que va iniciar la seva carrera esportiva amb sis anys a l'Sporting Sant Marçal, "equip que la va veure donar els seus primers gols".

Cal destacar que Marratxí rebrà aquest diumenge a la tarda la futbolista amb un acte d'homenatge i reconeixement dedicat a ella per "haver fet història al futbol en l'àmbit mundial".

.

Tags

Categoría

Illes Balears