• dilluns 5 de desembre del 2022

Marratxí renova la xarxa d'aigua potable de Sant Marçal per solucionar els problemes de subministrament de la urbanització

img

Les actuacions tenen un cost previst d'1,7 milions d'euros

PALMA, 28 Oct.

L'Ajuntament de Marratxí ha destinat 1,7 milions d'euros a les obres de renovació de la xarxa d'aigua potable de Sant Marçal per posar fi als problemes de subministrament de la urbanització.

Segons ha explicat el Consistori aquest divendres en nota de premsa, les actuacions van començar el juny d'aquest any i consisteixen en la substitució de la xarxa de distribució, des del dipòsit de capçalera fins a les claus de connexió de cada subministrament.

< p> La renovació, han assegurat, era necessària perquè el 2006 la concessionària va detectar un nombre anormal de fuites d'aigua a la urbanització, construïda a finals dels anys 90. Després de realitzar una auditoria de la xarxa, l'Ajuntament va decidir fer-hi front obres de millora de manera subsidiària, ja que com va quedar acreditat per sentència judicial, la concessionària és la responsable del manteniment de la infraestructura.

La instal·lació de la nova xarxa de distribució d'aigua potable té un cost previst d'1,7 milions d'euros, que es finançarà gràcies al romanent de tresoreria del Consistori.

Així, aquesta nova xarxa donarà servei a 542 habitatges, a l'institut, un edifici municipal, un centre esportiu ia les zones enjardinades i equipacions comercials de la urbanització.

>

Perquè tots els comptadors tinguin una pressió adequada, el projecte preveu la divisió de la xarxa en 3 sectors. El primer, que són els carrers que queden a una cota més baixa, és la franja compresa entre els carrers Formiguer i Antoni Amengual-Gerrer.

El segon, carrers de cota intermèdia, comprèn les vies Antoni Amengual, Pere Romà i la zona de ponent del carrer Mestre Lluc Mesquida.

Finalment, el sector 3, format pels vials amb cotes més altes, està limitat pels carrers Antoni Ramis, Mestre Lluc Mesquida, Joan Binimelis i Casa del Poble.

XOX

Notícies més vistes Avui