Notícies Balears.

Notícies Balears.

Martínez aposta per una Palma "orientada a afavorir la qualitat de vida dels veïns" a la Festa de l'Estendard.

Martínez aposta per una Palma

PALMA, 31 Des.

L'alcalde de Palma, Jaime Martínez, ha pronunciat aquest diumenge el seu primer discurs de la Festa de l'Estendard, on ha apostat per una Palma "orientada a afavorir la qualitat de vida dels veïns".

Detalladament, el primer edil ha començat la seva alocució recordant l'origen de la Festa de l'Estendard, que commemora l'entrada a la Madina Mayurqa de les tropes del Rei Jaume, el 31 de desembre de 1229, que va significar el naixement del Regne de Mallorca.

Doncs, ha considerat "adequat remarcar el to de comprensió entre els grans poders que conformaven el recentment nascut Regne de Mallorca i que va fer possible el nostre desenvolupament i consolidació com a poble", un poble que "comparteix una mateixa personalitat i uns mateixos trets culturals".

Després d'aquestes primeres paraules, Martínez ha volgut centrar el seu primer discurs de la Festa de l'Estendard en els "nombrosos" i "complexos" reptes que l'Ajuntament de Palma té per davant en aquesta nova legislatura.

Doncs, "complexa" és també la realitat d'un municipi que, al llarg dels últims 20 anys, ha experimentat un espectacular creixement demogràfic i que, fruit d'aquest escenari, es veu obligat a enfrontar urgències en camps com l'habitatge, la convivència, la mobilitat, la diversificació econòmica i la igualtat, tenint en compte totes les persones que han arribat des de diferents parts del món i han triat Palma per viure.

L'alcalde ha manifestat així que "des del primer minut" d'aquesta legislatura, l'equip municipal s'ha posat a treballar per construir una Palma "millor, més solidària, més segura, més sostenible, més neta, millor comunicada, amb més alternatives laborals per a tothom, i amb la mirada posada en el trànsit cap a l'excel·lència en la qualitat dels serveis que es presten tant als residents com als nostres milers de visitants".

Martínez ha precisat que la nova legislatura ha posat de relleu la "urgència" de posar-se a treballar en situacions que deriven del fet que Palma és la vuitena ciutat més poblada d'Espanya, una circumstància que obliga l'Ajuntament a duplicar esforços per assegurar la qualitat en la prestació de serveis que demana la població, el que implica, necessàriament, tenir a l'abast recursos suficients, i, en aquest sentit, ha agraït el suport rebut de les institucions supramunicipals, Consell de Mallorca i Govern.

Aquests recursos, tot i trobar-se a l'abast del Consistori, han d'anar adreçats a atendre les principals necessitats ciutadanes. Per això, el plantejament de Cort ha estat el de tenir en compte aquelles mancances que precisaven d'una resolució urgent i immediata, i aquelles a les quals haurà de donar resposta amb major marge de temps i que configuren aquesta Palma "ambiciosa" que aborda el futur amb projectes de grans dimensions que, precisament per la seva magnitud, s'aniran concretant i consolidant al llarg de la legislatura.

Així, entre les primeres actuacions, l'alcalde ha situat aspectes "fonamentals" del dia a dia de la ciutat, com la neteja i el manteniment dels carrers i places de Palma, camps d'intervenció en què, ha assegurat, "ja s'han aconseguit millores més que destacades mitjançant una reformulació de les metodologies i els criteris d'organització que s'havien aplicat fins ara".

En aquest punt, Martínez ha exigit "civisme i col·laboració" de tots els ciutadans, perquè "Palma ha de ser una ciutat neta i ben cuidada les 24 hores del dia i els 365 dies de l'any, de la mateixa manera que", ha afegit, "ha de ser també una ciutat segura", on residents i visitants puguin passejar sense por als efectes de la delinqüència i la incivisme".

Precisament, des d'aquest punt de vista, "l'assoliment d'un nou model de Policia Local, més proper als veïns i als barris, constitueix una absoluta prioritat", ha destacat el primer edil de Palma.

De la mateixa manera, Martínez ha plantejat que "és necessari avançar en qüestions com la mobilitat, amb una vigilància més estricta del compliment de les ordenances i un transport públic capaç de satisfer les necessitats de desplaçaments de tota la població".

Tots aquests punts, ha precisat, formen part, alhora, del projecte de ciutat "acollidora, amable i sostenible" que defensa l'equip municipal i que "ha de repercutir en la recuperació de la imatge de Palma com a destinació turística de referència en l'entorn mediterrani i en el conjunt d'Europa".

"El turisme és l'activitat econòmica que, en major mesura, conflueix en la creació d'oportunitats laborals i empresarials, però l'èxit d'aquesta fórmula depèn, fonamentalment, de la capacitat de Palma per millorar la seguretat i la neteja, com deia abans, i també la seva oferta de serveis, entre els quals la cultura i l'esport ocupen un lloc preponderant", ha afegit.

Precisament, aprofitant aquesta referència a la política cultural i esportiva, l'alcalde ha esmentat Gesa, la Plaça Major, Son Busquets o el Bosc Metropolità com a projectes prioritaris per "començar a construir la Palma del futur".

A més, en la seva aposta per "una ciutat més oberta al turisme i orientada a afavorir la qualitat de vida dels veïns", Martínez ha dit que també exerceix un paper "molt rellevant" el petit i mitjà comerç, i, en especial, la restauració, entesa com a "eina de transmissió dels valors i tradicions que recolzen la nostra rica i diversa gastronomia autòctona".

I, finalment, s'ha referit a un altre aspecte "indispensable" de l'acció municipal, com a recolzar a la població vulnerable de Ciutat, la que pateix amb major virulència els efectes de la crisi econòmica, la inflació o les dificultats per accedir a un habitatge.

Dins dels col·lectius que precisen major atenció per part de l'administració, Martínez ha situat també a les persones grans, persones que "amb molts sacrificis han treballat al llarg de les seves vides per lliurar-nos el llegat d'una societat que ofereixi més oportunitats per a tothom". "Ara és el moment de tornar als nostres majors una part de tot el que ells ens han donat amb generositat i sense demanar res a canvi", ha enfatitzat l'alcalde.

En