Notícies Balears.

Notícies Balears.

Matrimoni detingut per participar en accident amb fugida, deixant un menor ferit a Manacor. Matrimoni detingut per participar en accident amb fugida, deixant un menor ferit a Manacor.

Matrimoni detingut per participar en accident amb fugida, deixant un menor ferit a Manacor.

Matrimoni detingut per participar en accident amb fugida, deixant un menor ferit a Manacor.

PALMA, 17 Març.

Agents de la Policia Nacional han esclarit un accident amb posterior fugida a Porto Cristo (Manacor), deixant un menor amb lesions greus, procedint el passat 8 de març a la detenció d'un home d'origen alemany que presumptament conduïa el vehicle.

En una nota de premsa, la Policia ha informat que anteriorment, a principis d'octubre de 2023, la Policia Local de Manacor havia detingut una dona, també d'origen alemany, que anava en el vehicle, com a presumpta autora d'un delicte de subjecció i falsedat documental. Les diligències van ser traspassades al grup de Policia Judicial de la Policia Nacional per al total esclariment dels fets, continuant amb les gestions i passant a disposició judicial a la detinguda.

La Policia Local de Manacor va detenir el passat 2 d'octubre de 2023 una dona, després d'una actuació a la localitat de Porto Cristo, on, al que sembla, un vehicle havia impactat contra un ciclomotor conduït per un menor d'edat, que va quedar ferit i va necessitar assistència mèdica. Després de l'impacte es va baixar del vehicle una dona mentre que el conductor es va donar a la fuga.

La dona d'origen alemany va afirmar en un primer moment que el vehicle era conduït per una amiga seva de la mateixa nacionalitat, facilitant una filiació que a posteriori es va comprovar que era falsa.

De les primeres pesquises en el lloc dels fets, es va localitzar la matrícula del vehicle fugit que no es corresponia amb el model del vehicle causant de l'accident, sinó amb un altre vehicle que la dona posseïa, el qual va patir un accident al mes de maig sent precintat al domicili de la dona.

Els agents van comprovar com el vehicle no es trobava al lloc on s'havia estacionat, la qual cosa va fer sospitar que la dona amagava realment al conductor del vehicle, confirmant-se les sospites amb la declaració d'un veí que va facilitar la descripció física del conductor. Dies després el vehicle accidentat va ser localitzat a pocs metres de la vivenda de la dona.

Les pesquises van continuar a càrrec de la Brigada de Policia Judicial de la Comissaria de Manacor, que va emprar els canals de cooperació policial internacional de la Divisió de Cooperació Internacional de la Policia Nacional com és l'Oficina Interpol Espanya, que va contactar amb la seva homòloga a Alemanya.

Es va requerir a les autoritats policials alemanyes informació sobre els investigats i el vehicle en qüestió, ja que tant el vehicle accidentat com el vehicle al qual corresponien les plaques localitzades pertanyien a ciutadans alemanys, donant com a resultat indicis que van ser analitzats de forma exhaustiva per part dels investigadors.

De la mateixa manera i gràcies a la col·laboració ciutadana es va poder demostrar que la persona que conduïa el vehicle implicat no era una dona sinó el marit de la dona que es va baixar del vehicle.

Els agents van poder comprovar que l'home, que anava acompanyat de la seva dona, conduïa el vehicle de forma temerària en direcció contrària, arribant a impactar contra un ciclomotor que portava un menor d'edat. La dona es va baixar del vehicle, mentre que el seu marit fugia del lloc a tota velocitat en direcció contrària, deixant el vehicle amagat en un camp proper al seu domicili.

Els motius de la fugida eren que tots dos ocupants careixien de permís de circulació i el vehicle que conduïen estava de baixa i posseïa les plaques de matrícula d'un altre vehicle que no havien posat al seu nom.

A dia d'avui, el menor accidentat segueix amb seqüeles greus i pendent de noves operacions per poder recuperar-se.

Ambdós detinguts van ser posats a disposició judicial del Jutjat de Guàrdia de Manacor en els dies posteriors a la seva detenció, l'home com a presumpte autor d'un delicte contra la seguretat viària i lesions greus el passat 8 de març de 2024 per part de la Policia Nacional i la dona com a presumpta autora d'un delicte de falsedat documental el passat 2 d'octubre de 2023.