Notícies Balears.

Notícies Balears.

Matthias Kühn rebrà 96 milions: "No compromet les comptes" . Aprobada l'autorització de pagament.

Matthias Kühn rebrà 96 milions:

També s'ha aprovat una modificació de crèdit de 11 milions per al pagament d'una sentència a Abaqua

PALMA, 26 d'abril.

El Consell de Govern ha autoritzat aquest divendres el pagament extrapresupostari de 95,8 milions d'euros a l'empresa Birdie Son Vida SL, de Matthias Kühn, per la desclassificació dels terrenys de l'urbanització Muleta II al Port de Sóller.

"És un cop dur però no compromet els pressupostos", ha dit en roda de premsa el portaveu del Govern, Antoni Costa, lamentant que es tracta "d'una sentència sense precedents com a conseqüència de desclassificacions que es van produir a la Llei 4/2008".

En aquesta línia, ha explicat que "la sentència és fermesa, no té possibilitat de ser recorreguda, i en la mateixa s'estableix un termini de dos mesos per fer el pagament efectiu".

"En cap cas el que farà aquest Govern és fer el pagament després i que encara calgui pagar més interessos", ha sentenciat el portaveu, remarcant que dins de la quantitat de 96 milions d'euros, 30 milions són interessos.

Ara, ha indicat que es fa el pagament extrapresupostari i, paral·lelament, el Govern tramitarà un decret extraordinari per habilitar el crèdit, ja pressupostariament, i fer la imputació efectiva als pressupostos de la Comunitat.

"És cert que el cop és dur, però això no compromet els pressupostos per al 2024", ha insistit Costa.

D'altra banda, el portaveu ha informat que aquest divendres el Consell de Govern també ha aprovat una modificació de crèdit de 11 milions d'euros amb càrrec al Fons de Contingència per pagar una altra sentència, en aquest cas a Abaqua, derivada de l'impagament de les despeses d'energia.