• dimecres 5 d'octubre del 2022

Membres de Podem al Consell declinen la invitació de recepció de la Casa Reial a Marivent

img

PALMA, 29 Jul.

Diversos membres d'Unides Podemos al Consell de Mallorca han declinat la invitació de la Casa Real per a la tradicional recepció dels Reis a la societat balear, que aquest any se celebra per primera vegada a Marivent.

"No anirem a la recepció del Rei perquè diem no a la corrupció, perquè la ciutadania mereix una investigació sobre el Rei Joan Carles, perquè volem Marivent per a la gent de Mallorca, perquè volem escollir i perquè som republicans”, ha escrit la vicepresidenta del Consell i consellera insular de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot, en un missatge de Twitter recollit per Europa Press.

De la mateixa manera, també en xarxes socials, s'ha pronunciat el conseller insular de Mobilitat i Infraestructures, Iván Sevillano, que ha criticat que “en ple segle XXI, alguns vulguin que es rendeix pleitesia a un cap d'estat, elegit per fecundació".

"És vergonyós i diu molt de la nostra democràcia, i més vergonyós és reconèixer un senyor el pare del qual no ha donat encara explicacions dels seus tripijocs", ha afegit.

La tercera a publicar el seu rebuig a la invitació ha estat la portaveu de Podem al Consell, Magdalena Gelabert. "Davant l'anacronia, la impunitat i l'estructura corrupta que representa la monarquia, el dia 4 no em trobareu a la recepció de la Casa Reial", ha sentenciat.

"Admetre que fer de Rei ve de bressol és el mateix que admetre que ser pobre ve de naixement; salut i república", ha conclòs.