• diumenge 29 de gener del 2023

Mercadona obre el seu nou model de botiga eficient a Es Rafal (Palma) després d'una inversió de 2,3 milions d'euros

img

La nova botiga genera vuit llocs de treball addicionals

PALMA, 6 set. < /p>

Mercadona reobre aquest dimarts un supermercat a Palma, concretament al carrer de Biniamar, 14 (Es Rafal), després d'una reforma integral per adaptar-lo al nou model de botiga eficient de la companyia que ha suposat una inversió de 2 ,3 milions d'euros i la participació de 80 proveïdors que han donat feina a més de 300 persones durant l'obra.

A més de garantir la plantilla anterior, la nova botiga ha generat vuit nous llocs de treball addicionals fins a arribar als 52 empleats, segons ha informat la companyia en una nota de premsa.

Dels 49 supermercats que Mercadona té a les Balears són 32 els centres que tenen implantat aquest model, que compta amb una xarcuteria amb pernil al tall i envasat, una gòndola central a la perfumeria p ara la cosmètica especialitzada, servei de suc de taronja acabat d'esprémer, especialitats de sushi, una nova secció de forn amb llesca de pa i pastisseria refrigerada o una nova exposició a la peixateria per als productes de petxina, entre altres novetats.

Així mateix, el supermercat des Rafal incorpora la nova secció 'Listo para Menjar', que ofereix plats preparats per consumir servits en envasos fabricats amb materials naturals, com la canya de sucre (material compostable), el cartró o el paper. La companyia ha disposat una àrea de descans amb taules i cadires on els clients poden consumir el plat acabat de preparar i acompanyar-lo amb begudes fredes.

Aquesta nova generació de supermercat disposa d'un disseny totalment renovat respecte al model de botiga anterior, amb espais amplis i diàfans que faciliten l'entrada de llum natural a més de nous colors i materials tant a la façana exterior d'accés com a la distribució de les diferents seccions.

Quant a l'aspecte mediambiental, segons ha explicat la companyia, s'han pres mesures que permeten reduir fins a un 40% el consum energètic respecte al model de botiga convencional, com ara la millora de l'aïllament tèrmic i acústic amb l'optimització dels materials i el gruix de parets i sostres, i nous arcons de congelat més eficients energèticament i respectuosos amb el medi ambient.

A més, compta amb un sistema d'il·luminació LED automatitzat que es regula segons les z ones i els moments del dia per a una gestió energètica molt més eficient.

L'horari d'obertura del supermercat és de dilluns a dissabte, de 09.00 a 21.00 hores d'octubre a maig (horari d'hivern) i de 09.00 a 21:30 hores de juny a setembre (horari d'estiu). A més, Mercadona ha habilitat el seu servei a domicili i la compra en línia a través del lloc web www.mercadona.es.

Des de Mercadona han destacat que, amb aquesta nova reforma, els clients es beneficiaran de la seva coneguda política comercial SPB (Sempre Preus Baixos), que la companyia utilitza per garantir el menor preu unitari dels productes , amb la millor qualitat, de forma permanent. Així, Mercadona pot oferir als seus clients, independentment de qui fabriqui el producte, la màxima qualitat i al mínim preu possible.

Addicionalment, amb l'objectiu de facilitar les tasques diàries dels treballadors, aquest nou supermercat inclou mesures per millorar l'ergonomia i eliminar sobreesforços. Per exemple, el nou moble de caixa ha estat desenvolupat en col·laboració amb l'Institut de Biomecànica de València. La botiga també disposa de zones comunes perquè els empleats gaudeixin d'una comoditat més gran en els seus moments de descans, així com un menjador més equipat i unes taquilles personals més àmplies.

A més, aquesta nova botiga eficient està completament connectada tecnològicament, mitjançant la integració d'una sèrie de dispositius electrònics i eines col·laboratives per als treballadors, amb els quals es pot compartir informació des de qualsevol secció de la botiga, cosa que facilita l'autogestió de cada supermercat i agilitza els processos de tota la cadena. Entre els nous dispositius, hi ha la línia de caixes, les balances o l'ús de tauletes electròniques que substitueixen el paper per fer gestions administratives.

Mercadona va finalitzar l'any 2021 amb un volum de compres a les Balears que arriba els 139 milions d'euros i amb una plantilla de 2.557 persones, totes amb contractes estables.

Pel que fa al nou model de botiga eficient, va començar a implantar-lo el 2017 amb la reforma del supermercat ubicat a Palma, a concret a el de carrer Aragó. A data d'avui, la companyia té 49 supermercats a les Illes, 32 dels quals ja disposen del nou model.

Notícies més vistes Avui