Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS celebra el retorn de Valtonyc però critica la continuïtat del sistema repressiu espanyol.

MÉS celebra el retorn de Valtonyc però critica la continuïtat del sistema repressiu espanyol.

PALMA, 28 d'octubre.

El coordinador general de MÉS per Mallorca, Lluís Apesteguia, ha celebrat el retorn de Valtonyc a Espanya, considerant-ho un motiu d'alegria, però lamentant que sigui "coyunctal" perquè "el sistema repressiu espanyol segueix vigent" i, en aquest sentit, ha manifestat que aquesta formació, que per primera vegada té representació al Congrés dels Diputats, "treballa per a la seva eliminació".

En declaracions a Europa Press, Apesteguia ha insistit en el fet que "un jove mallorquí, que està a l'exili per cantar unes cançons, torni a casa, sempre és motiu d'alegria". Si bé, ha considerat, "no es pot deixar de fer la reflexió que, simplement, pugui tornar a casa, després de sis anys a l'exili, per la prescripció de la pena".

Aquest últim, segons el també portaveu del partit ecosobiranista en el Parlament, "demonstra la baixa qualitat democràtica de l'estat espanyol" i, ha afegit, "no podem deixar de denunciar-ho, sobretot, perquè no es pugui permetre que en el futur hi hagi més Valtonycs".

Preguntat si era coneixedor del retorn a Espanya del raper mallorquí, Apesteguia ha dit que ell "no ho sabia" però que, en veure la notícia, li ha enviat un missatge d'"alegria" del qual encara no ha rebut resposta. Alguna cosa que, ha vist lògic, perquè "aquest i els propers dies seran de retrobament amb família i amics".

De tota manera, com a partit, Apesteguia i MÉS s'han posat a la seva disposició per al que necessiti" i, ha continuat, "sobretot, per treballar perquè mai més torni a passar el que ha passat".

"Josep (Valtonyc) ha estat una demostració de tot el passat aquests anys amb el sistema repressiu espanyol, que es va intensificar en els últims anys, amb les modificacions legislatives impulsades pel Govern del Partit Popular i que han mantingut els governs posteriors, de PSOE i PSOE i Podemos", ha assenyalat.

Front a això, ha precisat, els partits polítics "tenen l'encàrrec d'eliminar tot aquest sistema repressiu que ara mateix segueix vigent". I, en això, "treballa el diputat de Sumar MÉS en el Congrés - cal recordar que el partit ecosobiranista ha obtingut per primera vegada representació a la Cambra Baixa-". "Tenim la confiança que ho aconseguirem", ha sentenciat.

Per la seva part, el secretari general de MÉS per Mallorca, Jaume Alzamora, ha manifestat la seva "benvinguda a Mallorca" a Valtonyc, a qui ha instat a "seguir en la lluita", en un missatge publicat a la xarxa social X (antiga Twitter), recollit per Europa Press.

"Els que ens governen ara no són, precisament, amics de la llibertat d'expressió ni de la diversitat...", ha afegit en referència al govern insular de PP i Vox el portaveu de MÉS al Consell, però, "en tot cas, ha sentenciat, "gràcies per tot Valtonyc".

.