• dimecres 5 d'octubre del 2022

MÉS celebrarà tres trobades per elaborar el seu programa electoral de cara al 2023 sota els eixos "casa, illa i treball"

img

La formació preveu que s'aprovi per part de l'assemblea al novembre

PALMA , 5 Set.

MÉS per Mallorca ha informat aquest dilluns que celebraran tres trobades comarcals a Palma, Inca i Manacor al llarg del mes de setembre per elaborar el seu programa electoral de cara al 2023, que estarà basat en tres eixos, com són "casa, illa i treball", i la previsió dels quals és que s'aprovi al novembre.

Així ho ha anunciat el coordinador general de la formació i candidat a la presidència del Govern, Lluís Apesteguía, aquest dilluns a la roda de premsa prèvia a la reunió de la comissió executiva del partit a Palma, la primera dins del nou curs polític.

"Estem preparats per liderar les institucions a partir del maig del 2023 i seguir transformant i millorant la vida de la ciutadania d'aquesta terra”, ha insistit Apesteguía.

En aquest punt, ha assenyalat que el partit fa setmanes que treballa en el calendari preelectoral i en la preparació de la campanya, i que esperen tenir llest el programa electoral al novembre.

, des de MÉS han apuntat que tot el programa tindrà com a eix transversal quatre aspectes, com són "l'autogovern, el feminisme, la llengua i país, i la sostenibilitat", i que les trobades comarcals per a cadascun dels tres eixos - -casa, treball i illa- tractaran diverses temàtiques.

Així, el primer estarà relacionat amb el dret d'accés a l'habitatge, perquè "s'ha de solucionar aquest problema de manera imperiosa", ha reivindicat Apesteguia. En aquest sentit, ha instat a prendre mesures que regulin el mercat, perquè la gent pugui accedir "de forma autònoma" a l'habitatge.

"No cal esperar la llei estatal, el estatut d'autonomia balear diu quines són les nostres competències i nosaltres som partidaris d'una llei balear que reguli el mercat”, ha indicat.

D'altra banda, pel que fa a l'eix del treball. , Apesteguía ha concretat que aglutinarà la fiscalitat, la situació dels autònoms, el turisme, els sectors productius, les condicions laborals i el canvi de model econòmic; i pel que fa al concepte de 'illa', es basarà en la protecció del territori, l'energia, el medi ambient i la mobilitat.

"Aquesta és la feina que hem de fer, portem vuit anys de govern progressista amb transformacions molt importants i el 2023 ha de suposar un nou paradigma per als ciutadans”, ha recalcat.

Preguntat per la situació turística a les Balears, el coordinador general de MÉS ha considerat que el "monocultiu turístic no és bo, perquè és insostenible des del punt de vista ambiental i econòmic", alhora que ha defensat l'aposta pel "decreixement".

"La millora passa per la disminució del seu pes, qui no plantegi mesures en aquest sentit no podrà comptar amb MÉS”, ha sentenciat.

D'altra banda, pel que fa a l'aigua i els recursos naturals, en qualitat d'alcalde de Deià ha convidat a fer "una reflexió a nivell d'illa" per conèixer quina és la "capacitat de rebre i agafar gent".

>

"La situació és dramàtica, hi ha una causa circumstancial i mediambiental que és una sequera, però també hi ha que el consum d'aigua ha estat superior que el 2019, per això hem de pensar quin creixement podem tenir en base als recursos que disposem", ha dit Apesteguía, que ha insistit que "si no n'hi ha prou l'aigua, presentar propostes per seguir creixent resulta absurd".

Des de MÉS han informat que el cap de campanya serà el manacorí Joan Llodrà. Segons han recordat, és llicenciat en Ciències Físiques, va ser regidor a l'Ajuntament de Manacor del 2007 al 2019 i el primer gerent de la Institució Pública Antoni M. Alcover.

Així mateix, en l'àmbit de la societat civil , Llodrà és fundador de la Colla Castellera Al·lots de Llevant, de la qual n'ha estat cap durant vuit anys, i del Bloc d'Estudiants Independentistes (BEI) de la Universitat de les Illes Balears (UIB). També va ser promotor i secretari del setmanari local 'Cent per Cent'.