Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS critica el Consell per la seva manca de compromís amb el producte local i la reducció de les ajudes al sector.

MÉS critica el Consell per la seva manca de compromís amb el producte local i la reducció de les ajudes al sector.

Alzamora: "Galmés ha desmantelat les polítiques públiques de suport a la transformació econòmica"

PALMA, 12 de maig.

MÉS per Mallorca ha criticat la "manca de compromís" del Consell amb el producte local i la reducció de les ajudes destinades al sector.

En nota de premsa, MÉS ha informat que el seu portaveu al Consell, Jaume Alzamora, ha denunciat el "desmantellament" de les polítiques d'impuls i promoció del producte local posades en marxa la legislatura passada. Alzamora ha alertat que el govern insular liderat per Llorenç Galmés amb suport de Vox ha reduït totes les partides destinades a estimular i incentivar la compra i consum de productes i serveis de proximitat. L'últim exemple, segons ha apuntat l'ecosobiranista, és la convocatòria d'ajudes destinada a microempreses i societats agràries, anunciades aquest cap de setmana, i que s'han reduït en un 57 per cent respecte a l'any passat.

Segons Alzamora, el departament de Promoció Econòmica del Consell de Mallorca --gestionat per Vox-- ha separat aquestes ajudes de les destinades als ajuntaments i cooperatives. En conjunt, ha lamentat, les tres convocatòries també disposen d'un crèdit inferior al consignat en anys anteriors. Així mateix, també ha recriminat que el pacte PP-Vox ha "desmantellat" les polítiques públiques de suport a la transformació econòmica que es redueixen, segons ha precisat, en més de sis milions. Aquesta reducció, ha ressaltat Alzamora, "impedirà tirar endavant les campanyes de suport al producte local. De fet, a punt de complir un any al capdavant del Consell, Galmés no ha fet campanya publicitària per promocionar el producte de Mallorca". Segons Alzamora, "el compromís de Galmés amb el producte local és nul".

Als "retalls" en les ajudes i la "manca de suport institucional" al producte de Mallorca cal sumar, segons ha recordat el líder insular de MÉS, el vot en contra aquesta mateixa setmana a una moció impulsada pel sindicat agrari Unió de Pagesos i defensada per la formació ecosoberanista amb la intenció de promoure la compra de producte local per part de les administracions públiques. El pacte PP-Vox va impedir la seva aprovació. "Un agravi més que demostra que Galmés governa en contra de la ciutadania i l'interès general", ha subratllat Alzamora.

El llistat de "desprecs" per part del Consell i la "manca d'implicació" en el foment del producte de proximitat també afecta a l'oli amb denominació d'origen, segons MÉS per Mallorca.

Doncs, fa uns mesos, ha recordat Alzamora, el pacte PP-Vox també va impedir una proposta de la formació ecosoberanista per incloure clàusules que obliguessin a l'ús d'oli de Mallorca per part de les concessionàries de serveis de la institució que disposin de serveis de menjador, com ara residències, centres de menors, refugis i altres.

La proposta, segons ha explicat el portaveu de MÉS al Consell, també plantejava instar al departament de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local a posar en marxa una campanya de bons descompte que incentivés entre la ciutadania la compra de l'oli de Mallorca i ajudés a compensar l'increment desmesurat del preu d'aquest producte de primera necessitat. "També en aquest cas, Galmés va demostrar la seva hipocresia oferint només suport de paraula al producte local però sense cap acció concreta", ha lamentat Alzamora.

El "menyspreu" de PP i Vox al producte fet i elaborat a l'illa també s'estén al sector artesà, segons la formació ecosoberanista.

De fet, en aquest sentit, el portaveu de MÉS per Mallorca al Consell ha criticat la "paràlisi" del departament d'Art a la institució insular i ha denunciat que un any després del pacte, PP-Vox no hagi pagat les ajudes de 2023.

Segons Alzamora, aquesta convocatòria va ser adjudicada abans de les eleccions i el nou govern "no ha estat capaç de pagar als beneficiaris". A més, segons Alzamora, "tampoc hi ha constància que s'estigui preparant la convocatòria d'ajudes de 2024".

A això, ha lamentat la "manca de projecte" del pacte PP-Vox cap a aquest sector, recordant que el nou govern ha adscrit la direcció insular d'Art al departament de Cultura, mentre que la legislatura passada aquesta direcció formava part del departament de Promoció Econòmica. "Volen reduir l'artesania a una qüestió de folklore sense tenir en compte que és un sector productiu que genera ocupació i riquesa", ha conclòs Alzamora.