• dilluns 5 de desembre del 2022

Més d'un centenar de persones en risc d'exclusió milloren les oportunitats laborals amb Fundació Deixalles

img

PALMA, 3 Oct.

Un total de 120 persones en risc d'exclusió o amb baixa ocupabilitat milloren les oportunitats laborals i habilitats amb la Fundació Deixalles, en un programa finançat amb fons de l'IRPF social a través de la Conselleria d'Afers Socials i Esports.

Segons ha informat la Conselleria aquest dilluns en una nota de premsa, la Fundació ofereix diferents itineraris personalitzats prelaborals, que treballen tant la inserció laboral com les habilitats socials i personals i aprofundeixen en competències sobre noves tecnologies, sexualitat, igualtat o educació ambiental.

En total són cinc tallers de 58 places, repartides entre Mallorca i Eivissa, a les cinc delegacions que l'entitat té a Palma, Inca, Manacor, Sóller i Eivissa. Són el taller de joguines, de punt verd, el de donacions i venda, el de llibres i el de selecció de roba, que permeten treballar ja sigui una qüestió de resolució de conflictes o d'imatge, per activar-se després de molt de temps sense haver estat ocupat, tenint una estructura d'horaris", ha explicat la tècnica de la Fundació Deixalles Maribel Casado.

"Són diferents tasques complementàries a aquests tallers, que permeten entrenar les habilitats a les persones" , ha apuntat la directora de la Fundació Deixalles, Xesca Martí, que ha destacat la dispersió territorial i el fet de comptar amb projectes a la Part Forana, permetent arribar a més persones.

Cada itinerari és personalitzat en funció de les necessitats detectades en cada cas i de les peticions de linteressat. Es tracta de persones que "porten molt de temps inactives o no tenen molta experiència laboral", de manera que "aquest espai permet tenir aquesta estructura d'horaris, treballar certes habilitats que serien les que et trobaràs en una empresa ordinària un cop acabis aquí", ha emfatitzat Casado.

Una usuària del programa, Mònica Anguera, és operària responsable de la deixalleria de l'entitat. "Venia d'una època de no treballar, una mica llarga, i m'ha suposat una reactivació tant a nivell personal, quant a tornar a tenir uns horaris, com a nivell laboral, cosa que és una empresa, de tornar a treballar una altra vegada ", ha expressat.

Des de Deixalles han destacat que el finançament rebut a través de l'IRPF social permet "donar estabilitat al projecte i al mateix temps també a l'itinerari ia la cura de la persona, que cobra també una beca d'inserció que moltes vegades és l'únic ingrés que tenen aquestes persones”.

Notícies més vistes Avui