• dijous 2 de febrer del 2023

Més de 12.000 joves de Balears podran beneficiar-se del Bo Cultural Jove

img

El Ministeri de Cultura obrirà dilluns que ve el procés perquè empreses i entitats culturals s'adhereixin

MADRID/PALMA, 14 Jul.

Més de 12.000 joves de Balears podran beneficiar-se del Bo Cultural Jove del Govern, un programa que obrirà a partir de dilluns que ve, 18 de juliol, el procés d'adhesió per a empreses i entitats culturals. La iniciativa suposarà uns 4,8 milions d'euros d'inversió estatal a les Illes.

Així ho ha assenyalat el ministre de Cultura i Esports, Miquel Iceta, a les cartes que ha enviat aquest dijous als consellers autonòmics de Cultura, delegats del Govern, al president de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), Abel Caballero, i les principals associacions del sector.

Aquest és el pas previ perquè els joves que en compleixen 18 anys al llarg del 2022 puguin fer ús del bo, al qual podran accedir, segons el departament, "d'aquí unes setmanes" i beneficiar-se del bo de 400 euros.

"L'objectiu és que la entrada a l'edat adulta vingui acompanyada d'un impuls per al gaudi i el descobriment d'activitats culturals, i consolidar així ciutadanes i ciutadans que incorporin la cultura com un hàbit més a la seva vida adulta”, assenyala Cultura.

El programa està dotat amb 210 milions d'euros i compta amb la col·laboració de Correu s per a la gestió del pagament del Bo. Correus lliurarà els ajuts a través de la targeta Correus Prepagament Ajuts Socials en format virtual i, si així se sol·licita, també en format físic. La companyia va guanyar la licitació per gestionar el servei per 2,8 milions d'euros.

Segons les previsions del Ministeri, està previst que uns 500.000 joves de tot Espanya se'n beneficiïn. Així doncs, un cop Cultura comuniqui a Correus les dades dels beneficiaris, l'entitat emetrà la targeta virtual o física perquè el beneficiari pugui fer ús del bo cultural als comerços o entitats habilitats.

Correus enviarà un email al beneficiari indicant-li l'enllaç per descarregar-se l'app de Correus Prepagament i les instruccions perquè vinculin els pagaments a les plataformes de Google Pay o Apple Pay. A partir d'aquell moment, el beneficiari podrà veure els seus moviments i saldo a l'app i disposarà d'un any per gaudir de l'ajut concedit.

Cada beneficiari podrà destinar fins a 200 euros a arts en viu, patrimoni cultural i arts audiovisuals; un màxim de 100 euros a béns culturals en suport físic; i 100 euros més al consum digital o en línia.

Notícies més vistes Avui