Més de 4.000 persones participen a la VIII Cursa Solidària 'Mallorca En Marcha Contra el Càncer'.

Més de 4.000 persones participen a la VIII Cursa Solidària 'Mallorca En Marcha Contra el Càncer'.

PALMA, 29 Oct. Més de 4.000 persones han participat aquest diumenge en la cursa de vuit quilòmetres o en la caminada popular de quatre, celebrades a Palma, amb motiu de la VIII 'Mallorca en Marxa Contra el Càncer'.

En nota de premsa, l'Associació Espanyola contra el Càncer (AECC) a Balears ha informat que més de 4.000 persones han omplert aquest diumenge el centre de Palma en la marxa contra el càncer de mama organitzada per l'Associació, per sensibilitzar sobre aquest tumor, el més freqüent en la dona a tot el món i que té especial incidència en dones de entre 45 i 65 anys. El Dia Mundial es va celebrar el 19 d'octubre, sota el lema 'El Rosa És Més Que Un Color'.

A les 10.00 hores, a l'Avinguda Antoni Maura, Carlos Moyà, padrí d'aquesta vuitena edició de la cursa solidària, ha participat en el tall de cinta de la Open de vuit quilòmetres, que també ha comptat amb la presència de la presidenta del Govern, Marga Prohens; el president del Consell, Llorenç Galmés, i la segona Tinent d'Alcalde de Serveis Socials de Palma, Lourdes Roca, el director general d'esports de Palma, David Salom, i el president de l'AECC Balears, el doctor José Reyes. Moyà ha donat el tret de sortida a la cursa en la qual han participat prop de 900 atletes.

Antoni Gran, amb un temps de 24 minuts i 46 segons, ha estat el guanyador absolut de la cursa. Mentre, Alejandro Álvarez, amb 24 minuts i 56 segons, i Mario Cano, amb 25 minuts i 56 segons, han completat el podi masculí. La guanyadora de la categoria femenina ha estat Yéssica Pérez, amb 29 minuts i 33 segons. Susana Fernández, amb 30 minuts i 28 segons, ha estat segona i Gisela Solange, amb 33 minuts i 35 segons, tercera classificada. Els resultats es poden consultar a la web de Élite Chip.

Posteriorment, a les 12.00 hores, ha tingut lloc la sortida de la multitudinària caminada popular de quatre quilòmetres, no competitiva, que ha comptat amb la presència de l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, i de la consellera de Salut, Manuela García, per realitzar el tall de cinta i la compte enrere, moment en què la gran marea rosa, amb més de 3.100 persones recolzant la lluita contra el càncer de mama, ha agafat el centre de Palma.

Durant tota la matinada ha hi ha hagut un gran ambient a el Parc de la Mar, gràcies a un grup de monitors, que han estat els encarregats d'amenitzar els moments previs a la sortida de les dues proves.

En concret, han realitzat un intens escalfament previ per als atletes de l'Open, que també han tingut servei de fisioteràpia post cursa, i un escalfament, més amé, per als participants de la caminada popular en el que famílies senceres s'ho han passat bé ballant zumba i preparant-se per fer junts el recorregut.

Manu Blanco i Isaac Hernández han estat els presentadors de la cursa, que han posat la seva veu i banda sonora a la jornada, imprimint ritme i alegria un any més.

La última novetat d'aquest any ha estat l'anunci del sorteig d'una targeta regal d'una agència de viatges valorada en 500 euros entre els dorsals participants. El sorteig es celebrarà online el 30 d'octubre i el guanyador s'anunciarà a les xarxes de l'AECC a Balears.

Finalment, el president de l'AECC Balears, el doctor José Reyes, ha volgut agrair a tots els participants i col·laboradors el seu suport en aquest dia tan especial per a l'Associació.

"Estem aclaparats pel èxit de la convocatòria de la cursa solidària contra el càncer, amb més de 1.000 nous participants respecte a la passada edició", ha manifestat.

"Esdeveniments com el de diumenge ajuden a l'Associació a donar visibilitat a la seva tasca, traslladar els seus missatges de prevenció i recaptar fons per seguir ajudant les persones amb càncer i les seves famílies, per donar-los suport en tot allò que sigui necessari i durant tot el procés de la malaltia", ha continuat.

Reyes ha conclòs les seves paraules d'agraïment deixant clar que l'objectiu de l'AECC és que qui pateix càncer i les seves famílies "sapiguin que no estan sols i aquest diumenge, aquesta gran marea rosa, que ha inundat els carrers de Palma, ho ha demostrat". "Moltes gràcies a tots els participants i als col·laboradors que han fet possible aquesta vuitena edició", ha sentenciat.

Tags

Categoría

Illes Balears