• dijous 2 de febrer del 2023

Més de 6.000 alumnes s'impliquen en activitats forestals el darrer any escolar

img

Xarxa Forestal ha realitzat un total de 250 activitats

PALMA, 27 Ago.

Més de 6.000 alumnes s'han implicat en activitats forestals l'últim any escolar, en què Xarxa Forestal ha realitzat un total de 250 activitats.

Segons ha informat Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa, l'equip de Xarxa Forestal ha organitzat 250 activitats durant l'any escolar 2021/2022 on hi han participat 6.248 alumnes de diferents centres educatius de les Balears. Entre les activitats dutes a terme hi ha hagut xerrades, tallers, visites forestals, activitats al Centre Forestal de Menut (Cefor), reforestacions i jardins forestals.

Els tallers de llavors, troncs i fulles han estat els més sol·licitats per part dels centres educatius. S'hi ha explicat com funciona el bosc a partir de materials forestals i els aspectes de la gestió forestal. Pel que fa a les xerrades, han destacat les relacionades amb els descomponedors, el canvi climàtic als boscos balears o l'erosió i la desertització.

Les visites al Cefor han estat una de les activitats més repetides aquest any i han augmentat fins a recuperar, en els darrers mesos de curs, les xifres prèvies a la pandèmia. Durant aquestes jornades, les activitats han anat lligades a la feina del banc de llavors, del viver ia conèixer les principals formacions boscoses de l'arxipèlag i, en especial, de l'alzina.

A les sortides realitzades als entorns forestals , han destacat aquelles realitzades en finques públiques i, molt especialment, les que han comptat amb la col·laboració del personal de la finca pública de Son Real. També han estat molt valorades pels alumnes les visites per conèixer els mitjans aeris d'extinció d'incendis forestals.

Pel que fa a les reforestacions i els jardins forestals, ha estat important la continuïtat del treball realitzat amb l'Ajuntament de Palma per millorar l'estat del bosc de Bellver i afavorir l'efecte amortidor d'aquest espai davant del canvi climàtic generat per l'entorn urbà.

La jornada amb més participació ha estat la celebració del vintè aniversari de Xarxa Forestal a la finca pública de Sa Duaia on van participar els centres de la zona del Llevant nord de Mallorca.

Aquest any per primera vegada, s'ha treballat en col·laboració amb l'Associació de Veïns de Rafal Trobat. El personal de Xarxa Forestal també ha agraït la col·laboració de la finca pública de Son Real, i les brigades forestals de l'Ibanat que han donat suport a les activitats.

XOX

Notícies més vistes Avui