• dilluns 5 de desembre del 2022

Més de 70 locals de Mallorca participen a la iniciativa 'Hostaleria #PorElClima': "Estem a la dècada decisiva"

img

Restauració CAEB, Palma Beach i Ola Magaluf s'uneixen a la plataforma impulsada per Coca-Cola i desenvolupada per Ecodes per promoure el compromís ambiental del sector

PALMA, 4 Oct.

Un total de 72 locals de Mallorca participen a la plataforma 'Hostaleria #PorElClima', una iniciativa desenvolupada per Ecodes i impulsada per Coca-Cola que, dins de Comunitat #PorElClima, busca promoure la sostenibilitat i accions de lluita contra el canvi climàtic al sector.

En concret, la plataforma és una comunitat d'establiments hostalers que tenen la finalitat d'ajudar bars i restaurants amb accions, consells i eines per reduir-ne l'impacte ambiental. Restauració CAEB, Palma Beach i Ola Magaluf s'han unit a la iniciativa per promoure el compromís ambiental de l'hostaleria a les Balears.

"La realitat ens ho està exigint, aquest estiu ha estat la gran bufetada d'allò que suposa el canvi climàtic; o ens adaptem o tindrem un problema”, ha explicat aquest dimarts el director d'Acció Climàtica d'Ecodes, Pablo Barrenechea, que ha advertit que aquesta és “la dècada decisiva”.

< p> "Ens queden set anys per actuar, ja no val comprometre's, cal el pas del compromís a l'acció, on està implicada l'hostaleria", ha afegit.

En la mateixa línia s'ha expressat el president de Restauració CAEB, Alfonso Robledo, que ha valorat que aquest tipus d'accions busquen a més "que es parli de Magaluf i Platja de Palma en positiu".

En aquest punt, s'ha referit també a la importància de potenciar el quilòmetre zero dins del sector. "És molt important que comencem a treballar més el quilòmetre zero, perquè és un producte de temporada, millor, més bo i molt més barat, i per això començar a ensenyar als empresaris i al client és fonamental", ha insistit.

Per la seva banda, el cap de Comunicació de Coca-Cola Europacific Partners Iberia, Gabriel Mulet, ha destacat que la multinacional s'ha fixat el compromís de ser neutres en emissions el 2040, deu anys abans del marcat pels Acords de París. "Aconseguir aquest objectiu és molt ambiciós i ha de ser una de les claus de la mà de l'hostaleria", ha afirmat.

"Tots formem part de la solució en qüestió d'emergència climàtica, que és una realitat, i nosaltres tenim una petita part de la solució”, ha continuat Mulet, que ha assegurat que una de les prioritats de Coca-Cola és l'aposta per la innovació, “que passa per l'eix de la sostenibilitat”. .

Entre els objectius de 'Hostelería #PorElClima', a més de potenciar la sostenibilitat en el sector, es troba donar visibilitat als locals compromesos i les seves accions contra el canvi climàtic, així com ampliar i estendre l'acció climàtica generant un "efecte contagi".

Alguns de les recomanacions que difon van dirigides a la reducció i gestió de residus, la transformació de l'energia, el consum responsable, l'estalvi de l'aigua, la mobilitat sostenible i la reducció de la petjada de carboni.

Notícies més vistes Avui