• divendres 3 de febrer del 2023

Més del 85% de les persones usuàries de l'EMT Palma viatgen amb línies certificades

img

PALMA, 15 Ago.

L'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma ha renovat la certificació UNE 13816, obtinguda per primera vegada el 2019, de manera que el 85,72% de les persones usuàries viatgen ara amb línies certificades.

Segons ha detallat l'Ajuntament de Palma aquest dilluns en nota de premsa, aquest any es suma a més la certificació de les línies L3 Pont d'Inca-Joan Carles I, la L4 Ses Illetes-Plaça de les Comlumnes i la L39 Són Espases-Palau de Congressos.

La certificació, realitzada per Aenor , s'obté després d'haver passat satisfactòriament una auditoria de les normes ISO 9001 i UNE 13816 de qualitat en el transport.

Així, aquesta inclou una revisió del compliment dels protocols de cada departament, un mostreig de grau de compliment de més de 100 indicadors de qualitat referits al servei ofert, accessibilitat, informaci temps d'atenció al client, comoditat, seguretat i medi ambient; una revisió de les accions correctores aplicades pels departaments per millorar la qualitat del servei i clients misteriosos per part d'auditors d'Aenor a busos, oficines, parades i xarxes socials.

El reglament 13816 de qualitat en el transport certifica línia per línia i s'ha renovat a les 20 que ja estaven certificades, a més de sumar les tres anteriorment nomenades.

En aquest sentit, el gerent de l'EMT, Mateu Marcús, ha valorat positivament haver aconseguit aquesta certificació, que ha estat possible "gràcies al canvi de xarxa que es va realitzar el 2019 i que ha permès resoldre problemes de retards que tenia l'anterior línia 3".

"Amb la certificació d'aquestes tres línies més ja tenim 23 certificades, fet que suposa que el 85% dels passatgers viatgen en línies que compleixen uns paràmetres de qualitat, servei, informació i temps, entre d'altres", ha conclòs.

Notícies més vistes Avui