• dissabte 28 de gener del 2023

MÉS demana a la Comissió Europea que limiti la compra d'habitatges als no residents a les Balears

img


PALMA, 27 Oct.

El coordinador general de MÉS per Mallorca i candidat a la Presidència del Govern, Lluís Apesteguia, ha demanat aquest dijous a la Comissió Europea que impulsi mesures per limitar la compra d'habitatges per part dels no residents a les Balears.

Apesteguia ha mantingut una trobada a Brussel·les amb Santina Bertulessi, la cap de gabinet del comissari europeu de Treball i Afers Socials, a qui ha traslladat aquesta proposta que, segons MÉS, ja apliquen les Illes Aland o Dinamarca.

El candidat ecosobiranista ha manifestat que "les cases no poden destinar-se a l'especulació ni a l'oci” davant la crisi habitacional que pateix Balears. "Volem que qui compri un habitatge a Balears sigui per viure", ha remarcat.

Apesteguia ha exposat als responsables d'habitatge de la institució europea la problemàtica existent a les Illes quant a l'accés a la habitatge, alhora que els ha traslladat les propostes d'habitatge de Housing Europe, Federació Europea de Cooperatives d'Habitatge Social, i de la Unió Internacional de Llogadors.

En aquest sentit, el candidat de MÉS per Mallorca també ha demanat a l'equip del comissari Nicolas Schmit que la Comissió Europea treballi i estudiï mesures per fixar un límit pel que fa als preus d'accés a l'habitatge.

"La situació a les Balears està arribant al punt de no retorn i hem de donar una solució al principal problema que pateix la ciutadania d'aquesta terra”, ha assegurat Apesteguia, qui creu “la Unió Europea ha fet un pas important limitant el preu del gas i els efectes que té sobre la ciutadania”. . "Ara és el moment de garantir el dret fonamental a l'habitatge posant un topall", ha sentenciat.

Notícies més vistes Avui