Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS demana explicacions al Consell per eliminar de la seva web un còmic sobre les 'kellys'. MÉS demana explicacions al Consell per eliminar de la seva web un còmic sobre les 'kellys'.

MÉS demana explicacions al Consell per eliminar de la seva web un còmic sobre les 'kellys'.

MÉS demana explicacions al Consell per eliminar de la seva web un còmic sobre les 'kellys'.

PALMA, 6 de març.

MÉS per Mallorca preguntarà al Consell de Mallorca per què ha eliminat de la seva web el còmic dedicat a les 'kellys', publicat durant la legislatura passada i que ha estat l'única publicació suprimida de la col·lecció 'Mallorca té nom de dona'.

La formació ecosoberanista ha criticat que l'equip de govern a la institució insular, format per PP i Vox, afronti la setmana de celebració del 8M "intentant invisibilitzar la lluita de les dones" per "legitimar un discurs antifeminista", segons ha assegurat MÉS a través d'un comunicat.

En aquest sentit, han recordat que les cambreres de pisos d'hotel són "tot un símbol contra la precarització laboral i a favor dels drets laborals". Així han reivindicat la seva lluita per visibilitzar i denunciar "l'empitjorament de les condicions contractuals, l'increment desmesurat de la càrrega de treball i el seu fort impacte en la salut física i psíquica d'aquest col·lectiu, ha permès assolir petites conquestes".

MÉS ha argumentat que els atacs del PP a aquest col·lectiu de dones "no són nous", ja que fa mesos l'actual presidenta del Govern, Marga Prohens, ja va qualificar de "tonteria" l'obligació d'instal·lar llits elevables als hotels per baixar la càrrega de les 'kellys'.

Així, els ecosoberanistes han reclamat que el còmic d'homenatge torni a ser publicat a la pàgina web del Consell, al qual han exigit una aclariment. De fet, la formació ha afirmat que encara no ha rebut resposta a una pregunta registrada fa unes setmanes en les quals alertaven d'aquesta situació. "No poden al·legar que es tracta d'un error ja que se'ls va fer saber i no s'ha rectificat".

Des de MÉS han afegit que els drets de les dones "no poden ser moneda de canvi" i han mostrat la seva "preocupació" pel pacte de govern insular entre PP i Vox. "És un pacte unit a un acord programàtic en el qual els 'populars' han assumit l'agenda negacionista de Vox sobre el feminisme, el paper de la dona en la societat i la violència masclista", han apuntat.

A més, també han assenyalat que aquest any el programa d'activitats del Consell de Mallorca no contempla la participació de la institució a la fira de dones de Manacor.

En aquest sentit, han recriminat que aquest any hi ha un total de 49 activitats que de forma conjunta organitzen l'Ajuntament de Palma, el Govern i el Consell, mentre que l'any passat, només el Consell va organitzar el mateix nombre d'activitats, per la qual cosa al seu judici és "evident que hi ha una reducció".

MÉS per Mallorca ha registrat una moció que serà debatuda en el proper ple de la institució, davant el que han considerat un "menyspreu continu a les dones i al moviment feminista". La iniciativa emmarcada en el 8M reivindica la lluita feminista i posa l'èmfasi en el paper de les dones en la lluita antifeixista".

Així, una de les propostes d'acord que planteja és donar continuïtat al projecte de 'Mallorca té nom de dona' instan al Consell a donar prioritat a la memòria de les dones antifeixistes.