Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS demana la compareixença urgent d'Estarellas pel requisit del català en la funció pública.

MÉS demana la compareixença urgent d'Estarellas pel requisit del català en la funció pública.

PALMA, 19 de gener.

MÉS per Mallorca ha registrat la sol·licitud de compareixença per urgència davant la comissió d'Assumptes Institucionals i Generals del Parlament de la consellera de Presidència i Funció Pública, Antònia Maria Estarellas, perquè expliqui els plans de l'Executiu sobre el requisit del català en la funció pública.

En un comunicat, MÉS ha justificat aquesta sol·licitud de compareixença després que Vox hagi sol·licitat eliminar aquest requisit, "atacant els drets lingüístics i la llengua pròpia", segons ha opinat el partit ecosoberanista.

"Si amb l'última confrontació amb Vox el PP va acabar claudicant amb la segregació lingüística a les aules, què està disposat a cedir ara en relació amb els drets lingüístics en qualsevol àmbit de l'administració?", ha plantejat el portaveu parlamentari de MÉS, Lluís Apesteguia.

En aquest sentit, ha recordat que el PP "ja ha atacat els drets lingüístics a la sanitat, ha pressupostat la segregació a les aules i, al novembre del 2023, va votar a favor d'una moció de l'extrema dreta per no només eliminar el requisit en la funció pública, sinó també el mèrit".

Així, davant aquesta nova sol·licitud "de l'extrema dreta" d'eliminar el català en la funció pública, MÉS ha registrat la sol·licitud de compareixença urgent de la consellera.

A més, Apesteguia ha advertit al Govern de Prohens que, de la mateixa manera que han presentat un recurs d'inconstitucionalitat contra la retallada dels drets lingüístics en l'àmbit sanitari, MÉS per Mallorca "també plantarà cara" si el PP accepta l'eliminació del requisit i del mèrit del coneixement del català en la funció pública.

"En lloc d'estar ocupats eliminant els drets lingüístics, el Govern hauria d'estar ocupat com assegurar-los i fer-los efectius en qualsevol àmbit i amb normalitat", ha defensat el portaveu de MÉS.