Notícies Balears.

Notícies Balears.

MÉS demana recuperar la gestió pública del port de Calanova i restablir la seva escola pública de vela. MÉS demana recuperar la gestió pública del port de Calanova i restablir la seva escola pública de vela.

MÉS demana recuperar la gestió pública del port de Calanova i restablir la seva escola pública de vela.

MÉS demana recuperar la gestió pública del port de Calanova i restablir la seva escola pública de vela.

PALMA, 25 Abr.

MÉS per Palma ha demanat recuperar la gestió pública del port de Calanova i restablir-ne l'escola pública de vela per fer-la més accessible.

Així ho ha indicat aquest dijous en declaracions als mitjans la portaveu de la formació municipal, Neus Truyol, qui ha lamentat que "la privatització del port el 2013 va provocar una gran controvèrsia del tot innecessària si s'hagués optat per continuar amb un model de gestió pública".

"La pujada de preus dels amarratges, que va expulsar embarcacions de tota la vida; la gestió privada de l'escola de vela, que va reduir la seva vessant social, i les irregularitats en l'adjudicació són exemples clars de com el PP gestiona quan governa", ha censurat Truyol.

A més, ha recordat que va ser la Conselleria de Turisme i Esports del Govern de Bauzà, dirigida llavors per Carlos Delgado, la que va decidir privatitzar aquest antic port públic. Aquest equip de la Conselleria, ha afegit, estava format per Jaime Martínez com a director general de Turisme i per Antoni Deudero com a director general de Ports.

Al respecte, han afegit que després que Delgado dimengués, va ser l'actual alcalde de Palma qui va ocupar el càrrec de conseller i, en aquest sentit, han vist "evident que Martínez i Deudero van ser còmplices de la privatització del port".

"El cas de Calanova presenta totes les característiques negatives que defineixen al PP quan governa. Privatitzacions que incrementen els preus, serveis només per als que els poden pagar i possible corrupció, i com a resultat, un port que abans era públic, ara és privat", ha criticat Truyol, qui ha considerat que "només amb la recuperació del port es podrà recuperar allò que el PP va destruir".