• dissabte 28 de gener del 2023

MÉS-Estimam Palma rebutja impulsar noves rutes turístiques amb els EUA

img

PALMA, 15 Set.

MÉS-Estimam Palma ha difós aquest dijous un comunicat en què rebutja impulsar noves rutes turístiques entre els Estats Units i Palma , iniciativa anunciada per l'alcalde, José Hila (PSIB).

MÉS, un dels partits que formen el pacte de govern a l'Ajuntament de Palma, s'ha mostrat "rotundament contrari" a aquesta possibilitat , recalcant que "la pressió i massificació turística" que viu la ciutat ja és "enorme".

"El futur del turisme passa pel decreixement. Obrir més rutes als EUA. va en sentit contrari”, ha argumentat la regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digna i Sostenibilitat i portaveu municipal del partit ecosobiranista, Neus Truyol.

En el mateix sentit s'ha expressat el coordinador de MÉs-Estimam Palma Miquel Contreras. "La saturació turística que experimentem genera greus problemes de convivència i ambientals", ha advertit.

En aquest punt, Contreras ha recordat que l'informe del Comitè d'Experts per a la Transició Energètica a les Balears, publicat fa dos dies, assenyala que un 30 per cent del consum energètic de les Balears és mobilitat aèria "i que és imprescindible reduir el nombre de turistes per donar resposta al canvi climàtic".

Per això, el partit ecosobiranista ha cridat a fomentar la diversificació econòmica, i, en lloc de propiciar noves rutes turístiques, “treballar pel canvi de model i fomentar altres sectors econòmics com són les energies renovables, l'agricultura i la ramaderia sostenible, la indústria local basada en la circularitat, l'economia de cures, la investigació i la cultura.

"Hem d'impulsar una economia més sòlida que respongui a les necessitats de Mallorca i la seva gent. No més i més turisme”, ha conclòs la portaveu municipal de MÉS-Estimam Palma.

Notícies més vistes Avui