• diumenge 29 de gener del 2023

MÉS exigeix ​​al PSIB la desconvocatòria "urgent" del ple del Consell "per no haver estat acordat pels membres"

img

La formació demana també la convocatòria del Patronat de la Fundació Mallorca Turisme i la derogació del patrocini turístic "encara vigent"

PALMA, 8 Set.

L'assemblea de MÉS per Mallorca ha aprovat un text en què exigeix ​​"de manera urgent" al PSIB la desconvocatòria de la comissió informativa prevista per dilluns que ve i, per tant, el ple que se'n deriva, "per no haver estat acordat pel conjunt dels membres del Pacte".

En un comunicat, la formació ha explicat que a la trobada de la militància d'aquest dijous a Algaida hi han assistit més de 130 persones. En aquest context, s'ha aprovat també demanar als socis socialistes la convocatòria "en el menor temps possible" del Patronat de la Fundació Mallorca Turisme i la derogació del patrocini turístic "encara vigent".

A més, el text convida el Consell a convocar un nou ple amb votació separada dels diferents patrocinis esportius a tots els clubs de Mallorca i estableix l'oposició de MÉS "a la manera com s'han plantejat les ajudes". Per tant, han anunciat el seu vot en contra.

Així mateix, han demanat establir un nou sistema de coordinació al Pacte del Consell nascut dels Acords de Raixa.

El text s'ha aprovat per 78 vots a favor, set en contra i 17 abstencions.

Finalment, l'assemblea ecosobiranista ha posat en valor el fet d'haver aconseguit, gràcies a la formació, que s'incloguin la resta d'equips a la convocatòria anunciada dimecres i que la promoció no tingui un caràcter turístic.

Cal recordar que la comissió executiva de MÉS va convocar aquesta assemblea de "urgència" dimecres per consultar a la militància sobre la situació del Pacte del Consell, en considerar una decisió "unilateral" dels socis del PSIB convocar un ple, "sense haver arribat a un acord", per possibilitar la promoció d'1,8 milions d'euros al RCD Mallorca. p>

"Que la quantitat al Mallorca no fos en base a un barem objectiu, sinó que coincidís amb el persona ment compromès de la presidenta del Consell, Catalina Cladera, ha estat l'escull insalvable entre el PSIB i MÉS per Mallorca, que defensava que fos en convocatòria oberta o proporcional a la resta de clubs", van assenyalar en un comunicat.

< p> D'altra banda, Apesteguía ha advertit aquest dijous que al Consell de Mallorca "hi ha un problema de funcionament de pacte" que va més enllà del conflicte "circumstancial" pel patrocini al club mallorquí.

En aquest punt, el coordinador de MÉS ha apuntat a una "crisi de confiança entre els socis" per "reiterades" decisions "unilaterals" dels socialistes al govern insular, cosa que els ecosobiranistes consideren ia "un comportament estructural".

Notícies més vistes Avui