• dilluns 5 de desembre del 2022

MÉS per Mallorca considera "intolerable" tenir 150.000 ciutadans de Balears en espera de la justícia

img

Els ecosoberanistes reclamen dos nous jutjats de Violència de Gènere i exigeixen les competències en matèria de justícia per al 2023

< p> PALMA, 17 Jun.

MÉS per Mallorca ha considerat "intolerable" tenir 150.000 ciutadans de Balears en espera de la justícia i per això ha reclamat dos nous jutjats de Violència de Gènere i exigit les competències en matèria de justícia per al 2023.

Així s'han pronunciat des del Grup Parlamentari de MÉS per Mallorca a través d'un comunicat, arran de la compareixença d'aquest dimecres al Parlament del president del Tribunal Superior de Justícia de Balears, Carlos Gómez Martínez.

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca considera “urgent” el traspàs de les competències a Justícia a Balears. Segons el diputat Josep Ferrà "cal assumir les competències contemplades a l'Estatut". "Aquest any, gràcies a la negociació del senador Vidal aconseguirem Costes, però cal fixar-se nous objectius: 2023 ha de ser l'any del traspàs en matèria de justícia", ha manifestat Ferrà. Ara bé, MÉS per Mallorca opina que la situació actual "deixa molt a desitjar" i no veu que l'Estat espanyol "tingui en consideració Balears en matèria de justícia".

A més, a arrel de la compareixença del president del Tribunal Superior de Justícia de Balears aquest dimecres al Parlament s'ha constatat que fins a 150.000 persones de les Illes es troben a la llista d'espera de la justícia, que la congestió jurisdiccional a l'arxipèlag del TSJIB és sis dècimes superior a l'espanyola, que a les Balears la litigiositat és molt alta --amb una taxa de 134,16 per cada 1.000 habitants quan la mitjana espanyola és de 128,3--, i que les Illes han deixat de reclamar millores i han perdut influència al Ministeri de Justícia.

Amb aquesta informació, Ferrà ha vist "urgent disposar de dos jutjats més de Violència de Gènere a Palma, atès que no es pot permetre deixar desateses a les víctimes del masclisme" ". A més, ha cregut que fan falta més jutjats per arribar als estàndards europeus: vuit jutjats de mercantil, sis de primera instància i família, un social i dos de contenciós administratiu.

Per MÉS per Mallorca , els jutjats de contenciós administratiu "són la mostra més evident de l'oblit de l'Estat espanyol", atès que la borsa de retard d'expedients s'incrementa dia rere dia i "només es disposa de tres jutjats d'aquest tipus amb una població d'1,2 milions d'habitants mentre que, per exemple, Múrcia en té set per a una població d'1,4 milions d'habitants”, ha exposat Ferrà.

Notícies més vistes Avui