MÉS per Mallorca critica el ‘fulminar’ del Consell als tallers escolars de conscienciació sobre el canvi climàtic.

MÉS per Mallorca critica el ‘fulminar’ del Consell als tallers escolars de conscienciació sobre el canvi climàtic.

PALMA, 1 Set.

MÉS per Mallorca ha assegurat que el Consell de Mallorca ha "fulminat" del seu nou catàleg d'activitats els tallers de formació i conscienciació 'Actuem per aturar el canvi climàtic', orientats a alumnes de Primària, Secundària, Batxillerat i FP.

Així ho ha assegurat el portaveu de MÉS a la institució insular, Jaume Alzamora, qui ha assenyalat que aquesta decisió l'ha pres la Conselleria insular de Medi Ambient, Medi Rural i Esports, gestionada pel representant de Vox Pedro Bestard, per la qual cosa, des del seu punt de vista, "suposa una involució en les polítiques mediambientals realitzades en els últims anys".

El catàleg està disponible des d'aquest divendres a la web del Consell i Alzamora ha remarcat que aquesta mesura "no ha suposat cap sorpresa, donat que el departament de Medi Ambient està en mans dels negacionistes".

No obstant això, ha responsabilitzat "directament" al president del Consell, Llorenç Galmés, ja que "va decidir delegar la gestió mediambiental en un negacionista". Davant d'aquesta situació, el conseller insular de MÉS s'ha mostrat "molt preocupat" i ha demanat al president insular que rectifiqui.

"Galmés té una obligació amb els ciutadans i no pot desentendre's d'aquesta manera. El Consell de Mallorca ha de reconèixer la situació actual d'emergència climàtica, per la qual cosa ha de implementar i executar tant accions com mesures efectives en benefici dels interessos vitals de l'illa de Mallorca, la seva població, el seu territori, la seva economia, els seus recursos i de les generacions futures", ha ressaltat Alzamora.

En aquest sentit, ha insistit que les activitats eliminades tenien com a objectiu "apropar els estudiants al medi natural i despertar-los una consciència climàtica".

.

Tags

Categoría

Illes Balears